BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeloitte'dan Türkiye raporu----

Deloitte'dan Türkiye raporu

Deloitte'dan Türkiye raporu
18 Nisan 2014 - 16:53 www.finansgundem.com

Deloitte, Türk şirketlerinin yurtdışında 6.5 milyar dolarlık satın alma gerçekleştirdiğini raporlarına yansıttı

Türk şirketlerinin yurtdışı yatırımları son yıllarda giderek hızlanırken, Deloitte´un hazırladığı rapora göre şirketler, 2012 ve 2013 yıllarında yurtdışında yaklaşık 6.5 milyar dolarlık satın alma gerçekleştirdi.Rapordaki bilgilere göre Türk şirketleri tarafından yurtdışında 2012 yılında 51, 2013 yılında ise 55 işlem yapıldı.

Özellikle orta ve büyük ölçekli şirketlerin ağırlığının görüldüğü yurtdışı satın alma işlemlerinde Türk şirketlerinin hedefinde üretim, enerji, gayrimenkul, yiyecek-içecek, altyapı ve turizm sektörleri ön plana çıkarken, bu sektörler toplam işlemlerin yüzde 60´ını oluşturdu.Özel yatırım fonlarının pay sahibi olduğu Türk şirketleri ise bu dönemde yurt dışında sekiz satın alma işlemi gerçekleştirdi. Çok geniş bir coğrafyada şirket satın alımı yapan Türk şirketlerinin yatırımları en çok Avrupa ülkelerinde yoğunlaştı.

Avrupa´yı sırasıyla Bağımsız Devletler Topluluğu, Kuzey Amerika ve Körfez ülkeleri izlerken İtalya, ABD, Birleşik Krallık en çok tercih edilen ülkeler oldu. Deloitte´un Birleşme ve Satın Almalardan Sorumlu Ortağı Mehmet Sami, Türkiye´nin sağlam altyapısı, dünya ticaretindeki konumu ve yüksek büyüme potansiyeli ile birlikte bölgesel bir üretim ve servis üssü olma yolunda ilerlediğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Son yıllarda yaşanan bölgesel entegrasyon, Türk şirketlerine, yakın coğrafyada, yatırım yapma fırsatı yaratmakla birlikte dış yatırımların risklerini de öğretmeye başladı. 2014 ve sonrasında Türk şirketlerini, konfor alanlarının dışında uzak pazarlar olan, Asya, Afrika ve Amerika´da daha fazla yatırım fırsatı değerlendirirken göreceğiz."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)