BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeğişim isteyen sandığa gitsin----

Değişim isteyen sandığa gitsin

Değişim isteyen sandığa gitsin
06 Haziran 2013 - 15:26 www.finansgundem.com

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden sorumlu Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye’de siyasal değişim isteyenlerin demokratik süreci kullanması gerektiğini söyledi.BBC’nin Orta Doğu editörü Jeremy Bowen’a verdiği mülakatta Bağış, “Eğer bu hükümetin görevden çekilmesi isteniyorsa bunun seçim sandıklarında gerçekleşmesi gerekir. Ülkemizde demokrasi var ve kamuoyunun fikirleri önemli” dedi.
Bağış ayrıca, olaylardan büyük üzüntü duyduklarını, BBC ve uluslararası medyanın olayları ele alış biçiminden rahatsız olduklarını ifade etti. Bağış, BBC’nin yayıncılığının eylemleri ‘cesaretlendirici’ olduğunu ve bu eylemleri ‘vandalizme’ dönüştürmek isteyenler tarafından istismar edildiğini öne sürdü.
Gezi Parkı eylemleri ile ilgili olarak Bağış şunları söyledi:
“Bu büyük bir provokasyon. İstanbul’un merkezindeki bir parkta ağaçları korumak için başlayan içten ve barışçıl bir gösteri olarak başladı. Ama polis biber gazını yanlış kullandı. Ama soruşturma başlattık, gerilimin artmasında sorumluluğu olanları arıyoruz.”
Devlet Bakanı Egemen Bağış, halkı gösterilere katılmaları için teşvik eden ‘on bir terörist grup belirlediklerini’ ve gösterileri ‘vandalizm’e dönüştürdüklerini söyledi.
Polisin aşırı güç kullanması için ‘emrin hükümet gelip gelmediğini’ soran Jeremy Bowen’a, Egemen Bağış “Emrin nereden geldiğini araştırıyoruz. Soruşturma sonucuyla ilgili rapor elime ulaşmadan ne olduğunu söyleyemem. Rapor geldiğinde inceleyeceğiz ve harekete geçeceğiz” yanıtını verdi.
Londra’daki ayaklanmalara polisin de sert müdahalede bulunduğunu ifade eden Bağış, ‘huzuru mümkün olduğu kadar’ korumaya çalıştıklarını dile getirdi.
Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına dikkat çeken Devlet Bakanı, “Türkiye bugün eskisine göre daha demokratik, daha şeffaf ve daha müreffeh” dedi.
Egemen Bağış şöyle devam etti:
“Türkiye ile ilgili ‘meşru ve samimi endişeler var. Ama bu insanların söylemeye çalıştıklarını istismar edenler de var. Türkiye’nin kalkınmasından, güçlenmesinden, bölgenin parlayan yıldızına dönüşmesinden rahatsızlık duyan, memnun olmayanlar var.
Türkiye, İslam ve demokrasi kültürünün 200 yıldan uzun bir süredir birlikte var olduğu bir ülkedir. Her bir gün, ülkelerinde 100-150 vatandaşını öldürenler var, onlar Türkiye’nin başardığı gelişimden mutlu değil.”
Türkiye siyasetinin zorlu bir süreçten geçip geçmediği sorusu üzerine Egemen Bağış, “Siyasi sıkıntıları hoşgörüyle karşılıyoruz. Dokuz ay içinde seçimler var, seçmenlerin sesini o zaman dinleyeceğiz. Eğer halk, bu hükümetin çekilmesini istiyorsa bunu seçim sandığında yapmalılar. Bu demokrasidir ve kamuoyunun düşüncesi dikkate alınır. Biz kamuoyunun düşüncelerini dinliyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)