BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDeFi sosyal medya şirketlerini de alt edecek----

DeFi sosyal medya şirketlerini de alt edecek

DeFi sosyal medya şirketlerini de alt edecek
17 Aralık 2021 - 16:53 www.finansgundem.com

Sosyal medya modelinin kusurları her geçen gün biraz daha açığa çıkıyor. Ard arda gelen skandallar ise sosyal medya platformlarının tüketicilere öncelik vermediğini gösteriyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal medya modelinin eksiklikleri her geçen gün biraz daha belirginleşiyor. Birbiri ardına gelen skandallar sosyal medya platformlarının hissedar karlarını ve reklam çıkarlarını, tüketicilerin güvenliğinin önüne koyduğunu göstermeye devam ediyor. Bu durum bankacılık sektöründe yaşandığı takdirde, şirket sahipleri hapis cezasına çarptırılır, ya da en azından düzenleyicilerden ağır bir ceza alırdı. Bu nedenle merkeziyetsizleştirilmiş sosyal medya modeli, ilgi odağı haline geldi.

Ancak sosyal medyada merkeziyetsizleştirilmiş bir modelin benimsenebilmesi için, merkezi sosyal medya devleriyle rekabet edebilecek bir momentum kazanması gerekiyor. Forbes’un haberine göre merkeziyetsizleştirilmiş finansın (DeFi) hızlı yükselişinin gölgesinde, merkeziyetsizleştirilmiş sosyal medyayla (SoFi) ilgili bazı tartışmalar da gündemde yer edinmeye başladı. 8 Kasım’da kripto para borsası FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, merkeziyetsizleştirilmiş sosyal medyanın henüz keşfedilmemiş potansiyelleri olduğunu söyledi.

Bu potansiyelin ise DeFi ile bir araya geldiğinde, devasa bir küresel müşteri tabanına ulaşabileceğini ifade etti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu açıklamadan birkaç gün sonra sosyal medya platformu Reddit’in Kurucusu ve girişim sermayesi fonu Seven Seven Six Başkanı Alexis Ohanian Solana Foundation ile işbirliği açıklaması yaptı. İki şirket işbirliğinin sonucunda Solana blockchain’i üzerinde merkeziyetsizleştirilmiş bir sosyal medya projesi için 100 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Web 3.0 için henüz erken olsa da, bazı projeler sosyal medyanın dönüşümüne, merkeziyetsizleştirilmiş inovasyonlara ve dijital varlıklara destek veriyor.

Subsocial, Substrate çerçevesi kullanılarak geliştirildi. Aynı zamanda Polkadot ve Kusama blockchain’leriyle de uyumlu çalışabiliyor. Sistem kullanıcılara izin almaksızın kendi sosyal ağlarını oluşturma imkanı tanıyor. Bu şekilde kullanıcılar içerik satın alabiliyor, paylaşım yapabiliyor, NFT oluşturabiliyor ve ödeme yapabiliyor/alabiliyor. Merkezi platformlarla karşılaştırıldığında, bu sistem sansür mekanizmasından etkilenmiyor. Bu nedenle hesap sahibi dışında hiç kimse bir hesabı kapatamıyor. Polkadot ekosisteminin bu sistemle uyumlu olması da Subsocial’ı blockchain üzerinde inşa edilmiş bir sosyal medya platformu olarak öne çıkarıyor.

Sistem kullanıma hazır olduğunda, platform aynı network üzerinde çalışan diğer uygulamalarla da entegre olacak. Böylelikle rakip platformlara kıyasla daha fazla ‘para kazanma’ fırsatı yaratacak.

Subsocial CEO’su Alex Siman, sosyal medya üzerinden yeni ekonomik paradigmaların doğacağını düşünüyor. Siman, “buna sosyal finans adını veriyoruz, sosyal ağlar merkeziyetsizleştirilmiş finansla bir araya geliyor” dedi. Devamında, “blockchain üzerinde yer alan sosyal ağ platformu tamamen şeffaf, bu da etkileşim içinde olduğunuz herkesin hesaplarını görebiliyor olmanız anlamına geliyor” ifadesini kullandı.

Siman kullanıcıların hesaplarda şeffaflıktan rahatsız olmayacağını düşündüğünü söyledi ve bugün kullandığımız sosyal platformlar ilk ortaya çıktığında kullanıcıların evlerini ya da çocuklarının fotoğraflarını paylaşma konusunda çekimser davrandığını hatırlattı. Siman, “bence insanlar SoFi’nin faydalarını gördüğünde, algı değişecek” dedi.

Melania NFT platformunu kurdu

 

Tesla'dan müşterilerine dava!

 

Kripto ve ABD borsalarında Fed depremi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)