BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriDeFi sektörü kısa vadede yanıltmasın: Büyüme sürüyor----

DeFi sektörü kısa vadede yanıltmasın: Büyüme sürüyor

DeFi sektörü kısa vadede yanıltmasın: Büyüme sürüyor
16 Temmuz 2021 - 13:39 www.finansgundem.com

Merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemi kısa vadede düşüş yaşasa da, veriler sektörün büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Bitcoin (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından gerilemeye başlayınca, bu durumdan en çok etkilenenlerden biri merkeziyetsiz finans (DeFi) sektörü oldu. Tüm protokollerde kilitli toplam varlık (TVL) miktarında önemli düşüş gözlendi.

DeFi Llama verilerine göre, merkeziyetsiz finans platformlarında kilitli toplam varlık 154 milyar dolara kadar ulaştıktan sonra, an itibarıyla 108,7 milyar dolara gerilemiş durumda.

TVL verisinde son iki ayda kabaca yüzde 30'luk düşüş görünse de, önceki yıldan bu yana 2,02 milyar dolardan 110 milyar dolara büyüme gözlendi. Bir başka deyişle DeFi sektörü bir yılda yüzde 5.500'lük artış yakaladı.

BORSA HACMİ YENİ ZİRVELERDE

DeFi ekosistemindeki duyarlılığı ölçmeye yardımcı olacak en iyi ölçütlerden biri, merkeziyetsiz borsalardaki işlem hacmidir.

Messari verilerine göre, 2021'in ikinci çeyreğinin sonundaki üç aylık merkeziyetsiz borsa (DEX) işlem hacmi 404,9 milyar dolarla rekor kırdı.

2020'nin ikinci çeyreğine kıyasla DeFi sektöründe görülen büyüme yüzde 11.751'lik artışı temsil ediyor. Ayrıca piyasadaki gerilemeye rağmen ikinci çeyrekte görülen büyüme miktarı, 2021'in ilk çeyreğine kıyasla yüzde 83 oldu.

DEX işlem hacimleri, mayıs ayında 203,5 milyar dolarken haziran ayında 95,1 milyar dolara indi. Bu değer, kaydedilen en yüksek üçüncü aylık hacim olarak kayıtlara geçti.

Nisan ayında PancakeSwap'ın (CAKE) kısa süreliğine hakimiyeti ele geçirmesinin ardından Uniswap (UNI), tüm merkeziyetsiz borsa (DEX) hacminin yüzde 40'ından fazlasını oluşturan baskın isim olarak tekrar zirvede yer aldı.

İKİNCİ KATMAN PROTOKOLLERİ DAHA BASKIN

DeFi sektöründe görülen diğer yükseliş eğilimleri, Ethereum (ETH) ölçeklendirmesinin artışı ve daha düşük işlem ücretleri sunan Polygon (MATIC) gibi ikinci katman çözümlerinin yükselişi olarak kayda geçti.

Polygon kendini Ethereum topluluğu için en iyi ikinci katman çözümlerinden biri olarak tanımlıyor olsa da, çalışmalarda en iyi çözüm olarak Polygon'a meydan okuyabilecek başka çözümler de var.

Messari'ye göre, Arbitrum ve Optimism gibi protokoller, "binlerce işlemi tek blok içine toplama" yetenekleri sayesinde "en çok beklenen" çözümler arasında yer alıyor.

Sırada sabit getiri sağlayan piyasalar var

Gelişmekte olan bazı sabit gelir odaklı DeFi protokolleri arasında Saffron Finance (SFI), Barnbridge (BOND), Yield (YLD) ve Pendle (PENDLE) geliyor.

Messari'ye göre sabit getirili finansal ürünler; şirket tahvili, hazine bonosu ve sabit getirili yatırım fonları gibi istikrarlı ve öngörülebilir bir nakit akışı oluşturuyor. Sabit getirili yatırımlar menkul kıymetleştirme ve bölümleme, sabit oranlı borç verme, borçlanma ve faiz oranı takaslarını gibi alternatifler bulunuyor.

DeFi ortamında görülen kısa vadeli düşüşlere rağmen uzun vadeli görünüm yukarı yönde. Ana akım Finans kuruluşları, DeFi olanaklarına yönelmeye devam ederken, sektör bir bütün olarak yıldan yıla büyüme gösteriyor.

Binance, hisse token işlemlerini durdurdu

PayPal kripto para işlem limitini yükseltti

Ünlü borsa uzmanı yüzde 10’luk düşüş için tarih verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)