BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDeFi platformlarına sermaye akışı rekor seviyede----

DeFi platformlarına sermaye akışı rekor seviyede

DeFi platformlarına sermaye akışı rekor seviyede
05 Ocak 2022 - 17:45 www.finansgundem.com

Merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) platformlarına yapılan yatırımlar 2021 yılında rekor seviyelere ulaştı. Platformlar 2022 yılında da sermaye çekmeye devam ediyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto piyasaları 2022 yılına düşüşle başladı. Ancak bu zayıflık merkeziyetsizleştirilmiş finans (DeFi) kredi platformlarında hissedilmedi. Platformlar yüksek miktarda sermaye çekmeye devam ediyor. Dune Analytics en büyük 3 platformdan gelen verileri inceledi. Toplamda 40 milyar dolarlık mevduata sahip bu platformlarda bulunan miktar, hem kredi vermek için hem de kredilerde teminat olarak kullanılabiliyor.

Buna ek olarak şirketin verilerine göre kredi talebi de oldukça güçlü seyrediyor ve 20 milyar dolar civarında bulunuyor. Forbes’un haberine göre bahsi geçen üç kredi protokolü piyasa değeri açısından en büyük üç platformu oluşturuyor. Ancak alandaki oyuncular bu üç platformla sınırlı değil. Özellikle Ethereum ekosisteminin dışında oldukça fazla alternatif var. Terra blockchain’inin token’ı LUNA, platformun stablecoin’i UST oluşturabilmek için teminat olarak kullanılan bir varlık. UST ve LUNA 2021 yılında hem fiyat hem de kullanım alanı açısından oldukça sert yükselişler gösterdi.

Yükselişte Anchor protokolü de etkili oldu. Terra’nın birikim platformunda yer alan Anchor, kullanıcıların standardın üzerinde mevduat oranları elde etmesine imkan tanıyor. Bu mevduatlar daha sonra kredi talebini karşılamak için kullanılıyor. 2021 yılından bu yana Anchor’un mevduatları ve kredileri sırasıyla 5,3 milyar dolar ve 2 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

5,7 milyar dolarlık UST teminat olarak kullanıldı ve Anchor’un sisteminde yer alan para miktarı 11 milyar dolara ulaştı. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum ekosisteminde ise Abracadabra Money, kullanıcılara sahip oldukları varlıkların uzun vadeli karları üzerinden kredi alabilme imkanı tanıyan bir platform olarak öne çıkıyor. Dahası protokol getiri optimizasyonu stratejisi Degenbox ile de kullanıcılara avantaj sağlıyor.

Bu şekilde Abracadabra’nın sistemindeki para miktarı ve krediler kısa bir sürede yaklaşık 9 milyar dolara yükseldi. DeFi mevduatlarının istikrarlı büyümesinin nedenlerinden bir tanesi piyasalarda, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıları riskli varlıklara yönlendiren zayıflık.

 Bu hipotezi doğrulamak için henüz çok erken olsa da ilerleyen aylarda platformların başarısının ardındaki gerçekler belirginlik kazanacak.

İklim finansmanı bir sonraki piyasa balonu mu?

 

Küresel bankalar kripto alanına giriyor

 

Yatırımcılar metaverse donanımlarına akın ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)