BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDedeman'a 1 milyon liralık zimmet şoku----

Dedeman'a 1 milyon liralık zimmet şoku

Dedeman'a 1 milyon liralık zimmet şoku
23 Şubat 2020 - 12:17 www.finansgundem.com

Dedeman’da görevli muhasebe şefi 1 milyon lirayı zimmetine geçirdi. İşten ayrılan İlker K., tazminatını almadığını ileri sürerek İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. Otel yönetimi de savcılığa ihbarda bulundu


Türkıye'nın en büyük otel gruplarından biri olan Dedeman Oteller zinciri, muhasebe şefi tarafından yaklaşık 1 milyon TL soyuldu. İlker K., Dedeman oteller zincirinde muhasebe şefi olarak çalışıyordu. 2006 yılından beri söz konusu otelde görev yapan İlker K., izne çıktı.


Muhasebe şefi İlker K.

USÜLSÜZLÜK ORTAYA ÇIKTI

Dilek Yaman'ın Sabah'taki haberine göre genç adamın izinli olduğu dönemde muhasebe müdürü tarafından yapılan incelemede İlker K.'nin zimmetine yaklaşık bir milyon lira geçirdiği ortaya çıktı. Otel yetkililerince, K.'nin kendisine ait araçları otel sistemine dahil ederek bedelsiz akaryakıt aldığını, otele verilen çeklerin karşılığının ise K. tarafından arkadaşları İsmail D., Fatma D. ve Canan D.'nin hesabına gönderildiği ve K. tarafından otelin vergi taksitlerini ödemek üzere 380 bin lira çekildiği fakat vergi dairesinde ödemenin görünmediği ortaya çıktı. Durum kendisine iletildiğinde yine iddiaya göre, iznini yarıda kesti ve iş yerine döndü. Yine iddiaya göre zimmete geçirdiği parayı kabul eden İlker K. varlıklı bir aileden geldiğini bu nedenle zimmetine geçirdiği parayı rahatlıkla ödeyebileceğini söyleyip, işten ayrılmak istedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Aradan bir süre geçtikten sonra İlker K., bu kez de tazminatını almadığını ileri sürerek İstanbul İcra Müdürlüğü'ne başvurarak Dedeman otele icra takibi başlattı. 200 bin lira alacağı olduğunu belirten İlker K.'nin otele gönderdiği tebliğler ise arkadaşı tarafından alınıp, otel yönetimine bildirilmedi. Şirketin banka hesaplarına ve araçlarına haciz konulduğunda durumu fark eden otel yönetimi icra takibine itiraz edip, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Muhasebe şefi olarak çalışan İlker K. ve arkadaşının işbirliği içerisinde Dedeman Otel'i dolandırdığını belirtip, şahısların cezalandırılmasını istedi.

DEDEMAN HOLDİNG: İCRA TAKİBİ KALDIRILDI

Dedeman Holding’den haberle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlgili kişi 2008 yılından itibaren olay tarihine (2017) kadar şirket bünyesinde çalışmıştır. Suç "zimmet' suçu değil 'nitelikli dolandırıcılık', 'hırsızlık', 'evrakta ve resmi evrakta sahtecilik' suçlarıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca,  “Haberde bahsi geçen ve Dedeman Turizm Grubu’nda görev yapmış olan muhasebe şefi İlker K.’nın mezkur suçları işlediğinin tespit edilmesini müteakip, gerekli hukuki süreçler Ağustos 2017’de Şirketimizce derhal başlatılmış, ilgili makamlara suç duyurusunda bulunulmuş ve şüpheli şahıs İlker K.’nın usulsüz ve hukuka aykırı tazminat talebi doğrultusunda İstanbul İcra Müdürlüğü’nün başlattığı icra takibi durdurularak, takip eden günler içinde icra takibi ilgili Mahkeme kararı ile ortadan kaldırılmıştır. Anılan tarih itibarı ile iddianamenin düzenlenerek davanın savcılık tarafından açılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)