BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDedem savaştı ben size misafirim----

Dedem savaştı ben size misafirim

Dedem savaştı ben size misafirim
15 Kasım 2014 - 05:41 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, Brisbane Belediye Sarayı'ndaki konferansta büyük dedesinin Çanakkale'de Anzaklara karşı savaştığını söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gelibolu’da, bizim büyükbabalarımız birbirleriyle savaştılar. Benim büyükbabam da Türk tarafında savaşanlardan bir tanesiydi. bugün Avustralya’ya karşı, Anzaklara karşı savaşan birinin torunu olarak burada misafirim” dedi.

Kıvanç El'in Milliyet'teki haberine göre Davutoğlu, Brisbane Belediye Sarayı’nda düzenlenen, “Küresel Gelişmeyi Güçlendirme: G20 Brisbane Zirvesi’nin Sınamaları ve Katkıları Konferansı”nın kapanış oturumunda konuştu. Davutoğlu, unları söyledi:

* BÜYÜKBABALARIMIZ SAVAŞTI: Gelibolu’daki, Çanakkale savaşlarının, deniz savaşlarının 100. yılını idrak ediyoruz. Gelibolu’da, bizim büyükbabalarımız birbirleriyle savaştılar. Büyükbabam da Türk tarafında savaşanlardan bir tanesiydi. Bugün Avustralya’ya karşı, Anzaklara karşı savaşan birinin torunu olarak burada misafirim. Tarihin cilveleri olan şeyler bunlar. Savaştan sonra bir intikam kültürü olmamalı. Geçmişte ne olmuş olursa olsun artık geçmişte kaldı.

* YENİ SİSTEM KURMALIYIZ: Demokratik, meşru, hesap verebilir bir siyasi sistem kurmak durumundayız. Eğer sürdürülebilir bir ekonomik sistem istiyorsak. Aynı zamanda insanlığın liderleri olarak da hareket etmeliyiz. Hem siyaset hem ekonomi birbirleriyle entegre olmalı. Dünyada finansal sistemi düzenlemek açısından ve finansal mimariyi yeniden tasarlamak için G-20 bu bağlamda doğru bir platform.

* TEMEL Gündem OLUŞTURACAĞIZ: 1 Aralık’tan sonra Türkiye’de, bizim kendi misyonumuz var. Temel bir gündem oluşturacağız. G20’nin temel hedeflerini belirleyeceğiz ama bir prosedür, kurallar bütünü dayatmadan, dönem başkanı olarak dayatamayız zaten.

* BM’YE ELEŞTİRİ: BM daimi üyeleri BM Güvenlik Konseyi içerisinde herhangi bir kararı tek başına veto edebiliyor. Eğer tek bir ulus, Suriye veya Filistin meselelerinde olduğu gibi ‘hayır’ derse, bütün süreç tıkanıyor. Küresel siyasi sistem bugün esasında G20 mekanizmasından çok daha az demokratik. Uluslararası sistemin mutlaka her açıdan kapsayıcı olması lazım. Eğer buna sahip olmazsanız meşruiyeti bulamazsınız. Bugün BM’nin sıkıntısı zaten bu. BM Güvenlik Konseyinin meşruiyeti tartışmaya açılıyor.

* SURİYELİ NÜFUSU: 1,6 milyon Suriye vatandaşı Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 4 milyon civarında da Suriyeli mülteci var. İlk aşamalarda bölge ülkeleri etkilerken daha sonra insanlığın tamamını etkileyen bir şey haline geliyor. Biz 3 senede 2,5 milyar dolar para harcadık bu kriz için. Türkiye’deki bazı il ve ilçelerde Suriyelilerin nüfusu, Türk nüfusu da geçmiş durumda. Sınırımızı kapatmıyoruz. Çünkü bu insanlar, insan. Çünkü Esed rejimi scud füzeleriyle, kimyasal füzelerle bu insanlara saldırıyorlar.

* ‘AZ GELİŞMİŞ’ TANIMINA İTİRAZ: En az gelişmiş ülkeler terimi reddedilmeli. Mesela Nepal, ruhaniliğin merkezlerinden birisidir. Nepal’e ‘en az gelişmiş ülke’ nasıl dersiniz? Maneviyatta, ruhaniyette bu kadar gelişmiş bir ülkeye bunu söyleyemezsiniz. 47 ülke en az gelişmiş ülke olarak sıralanıyorlar. ‘Bizler insanlık adına konuşmalıyız’ diyordum ya işte bir kast sistemi uygulayamayız. ‘Bunlar problemli ülkelerdir, geliri olmayan ülkelerdir’ gibi konuşamayız. ‘Bizler de seçilmiş insanlarız, G20’yiz, onlar adına her şeye biz karar veririz’ şeklinde bir yaklaşıma giremeyiz. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)