BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ’tan referandum tehdidi----

DEAŞ’tan referandum tehdidi

DEAŞ’tan referandum tehdidi
18 Nisan 2017 - 12:50 www.finansgundem.com

Yasadışı örgüt, referandum sonrasındaki kutlama ve protesto etkinliklerine yönelik eylem arayışına girdi

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş sonrasında başlayan otorite boşluğunda ortaya çıkan ve dünya üzerinde büyük tepkiler çeken DEAŞ’ın, Anayasa Değişikliği Referandumu öncesi ve sırasında oy kullanılan yerler, oy verecek seçmenler ve siyasetçileri hedef aldığı ortaya çıktı. İstihbarat birimleri, örgütün referandum sonrasında devam eden kutlama ve protesto eylemlerindeki katılımcılara yönelik eylem arayışlarını yoğunlaştırdığını tespit etti.

milliyet.com.tr’nin aldığı bilgiye göre, Radikal dinci terör eylemleriyle bilinen DEAŞ, sosyal medya üzerinden yayımlanan Rumiyah dergisinin 8. sayısında “yasamada bulunma küfrü” başlığı altında 16 Nisan’da yapılan referandum öncesi ve sırasında oy kullanılacak yerler, oy verecek seçmenler ve siyasetçileri hedef gösterdi.

DEAŞ’ın süregelen ideolojisi ve yayınları göz önünde bulundurulduğunda terör örgütü, demokrasiyi din ve tağut bir rejim olarak kabul ediyor. Referandum sürecine katılmayı, oy vermeyi ve siyasi görevler almayı “Türkiye’de yaygın olan ve sakınılması gereken şirk ve küfürler” arasında yerveren DEAŞ, yayın organı Rumiyah dergisinde şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tüm müvahhid kardeşlerimizden, Allah’ın hükmetme özelliğinin Allah’tan alınıp tağut (Allah'ın hükmettikleri ile hükmetmeyen bütün egemen kişi kurum ve ideolojiler) milletvekillerine verildiği, Allah’ın dışında rablerin seçildiği ve Allah’ın anayasasını dışında başka anayasalar tercih edildiği tüm oy kullanma mekanlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın, ateşe verin. Yeryüzünde din tamamen Allah’ın oluncaya kadar kafirleri her şirk mabetlerinde yakalayın ve öldürün”

DEAŞ’ın bu eylem talimatıyla birlikte güvenlik birimleri ülke genelinde alarma geçti. Referandum öncesinde bir çok kentte DEAŞ’a yönelik operasyonlar yapıldı. İstihbarat birimleri, referandumla ilgili açıkça eylem talimatı veren DEAŞ’ın bu eylemleri gerçekleştirmemesi sonucunda yeni eylem arayışlarına girdiğini değerlendirmeye aldı. Bu çerçevede, DEAŞ’ın referandum sonrasında devan eden kutlama ve protesto eylemlerindeki katılımcılara yönelik eylem arayışlarını yoğunlaştırdığı ve eylem arayışlarında bulunduğu bilgilerini alan istihbarat birimleri, ülke genelindeki güvenlik birimlerini uyardı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)