BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ'lı Begüm'ün bebeği öldü----

DEAŞ'lı Begüm'ün bebeği öldü

DEAŞ'lı Begüm'ün bebeği öldü
09 Mart 2019 - 08:03 www.finansgundem.com

4 yıl önce DEAŞ'a katılan İngiliz vatandaşı Begüm'ün Suriye'de doğan bebeği, akciğer iltihabından dolayı hayatını kaybetti

Dört yıl önce DEAŞ'a katılmak için Suriye'ye giden ve İngiltere'ye dönmek istediği için İngiliz vatandaşlığı iptal edilen Şamima Begüm'ün Suriye'nin kuzeyindeki kampta doğan bebeğinin öldüğü bildildi.

Açıklama, Suriye Demokratik Güçleri sözcüsünden geldi.

BBC'ye konuşan bir sağlık çalışanı, yaklaşık iki haftalık olan bebekte akciğer iltihabı olduğunu ve Perşembe günü öldüğünü söyledi.

Begüm, 2015'te İngiltere'den kaçmış, Şubat ortasında Suriyelilerin kaldığı mülteci kampında The Times gazetesine röportaj verip 'yeni doğacak bebeğinin ölmesini istemediğini ve İngiltere'ye dönmek istediğini' söylemişti.

İngiltere hükümeti ise Begüm'ün bu talebini reddedip İngiliz vatandaşlığını iptal etmişti.

BBC'ye konuşan sağlık görevlisi bebeğin nefes darlığı da çektiğini, bir doktora gösteriliğ hastaneye kaldırıldığını ancak Perşembe günü yerel saatle 13:30'da öldüğünü söyledi.

15 yaşında DEAŞ'a katılan Şamima Begüm: Örgütün poster yüzü olmayı ben istemedim
Sağlık görevlisi, ayrıca ölen bebeğin kamp yakınlarında gömüleceğini ifade etti.

Bebeğin ölüm haberi teyit edilmeden önce BBC'ye konuşan İngiltere İçişleri Bakanı Sajid Javid, "Haberler doğru mu değil mi bilmiyorum. Ama maalesef savaş bölgesinde doğan birçok masum çocuk olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Javid, "Bu duruma sürüklenen çocuklar için üzülüyorum. Savaş bölgesinde bulunmanın ne kadar tehlikeli olduğunu bize hatırlatan bir olay" diye konuştu.

19 yaşındaki Begüm, BBC'ye röportajında Suriye'ye gitmekten pişmanlık duymadığını ama DEAŞ'ın yaptığı her şeyi de onaylamadığını söylemişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)