BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ'ın sözde emirine 6 yıl 3 ay hapis cezası----

DEAŞ'ın sözde emirine 6 yıl 3 ay hapis cezası

DEAŞ'ın sözde emirine 6 yıl 3 ay hapis cezası
17 Aralık 2021 - 13:44 www.finansgundem.com

Adana'da terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir soruşturma kapsamında Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Mahmut Özden, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında, sanığın kentte DEAŞ'a eleman temin ettiğini, örgüte katılmak isteyen kişilerin yasa dışı yollardan Suriye'ye geçişini ve örgütle irtibatını sağladığını, oğlunun da DEAŞ terör örgütüne katıldığı ve çatışmalarda öldüğünü belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılması yönünde görüş sundu.

Savunması alınan Mahmut Özden, DEAŞ terör örgütüyle bir bağlantısının olmadığını öne sürerek, "Örgütsel bir konumum yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığın mevcut halinin devamına karar verdi.

DEAŞ saldırısı: 2 ölü, 4 yaralı

 

Bağdat ve Erbil, DEAŞ’a karşı ortak güç oluşturdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)