BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ'ın elebaşı ABD muhbiri çıktı----

DEAŞ'ın elebaşı ABD muhbiri çıktı

DEAŞ'ın elebaşı ABD muhbiri çıktı
10 Nisan 2021 - 21:53 www.finansgundem.com

Terör örgütü DEAŞ'ın yeni elebaşı El-Mevla'nın, Amerikan muhbiri olduğu ortaya çıktı. El-Mevla'nın 2008'de Irak'ta bir Amerikan hapishanesine kaldığı ve burada terör örgütü Irak İslam Devleti'yle ilgili bilgileri Amerikalılara verdiği açıklandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın yeni elebaşı El-Mevla'nın ABD muhbiri olduğu öğrenildi. 2008 yılında Irak'ta bir Amerikan hapishanesinde kalan El-Mevla, burada geçirdiği süre boyunca terör örgütüyle ilgili bilgileri Amerikalılara aktardı.

Washington Post'un haberine göre, DEAŞ terör örgütünün yeni lideri Emir Muhammed Said Abdurrahman El-Mevla eski bir muhbir.

El-Mevla 2008'de Irak'ta düzenlenen bir koalisyon operasyonunda yakalandı ve hapse atıldı. Burada kaldığı süre boyunca Amerikalılara teröristlerle ilgili önemli bilgiler verdi. El-Mevla'nın muhbirlik döneminde en az 88 teröristin öldürülmesi ya da yakalanmasını sağladığı tahmin ediliyor.

DEAŞ'IN "KANARYA HALİFESİ"

Washington Post'a konuşan üst düzey yetkililer, El-Mevla'yı "Çok özel kabiliyetlere sahip bir ötücü kuş" olarak niteledi. Haberde görüşüne yer verilen bir uzman da eski muhbiri "Kanarya Halife" olarak tarif etti. Amerikan özel kuvvetlerinin DEAŞ elebaşı Ebubekir El-Bağdadi'yi öldürmesinden sonra terör örgütünü El-Mevla yönetmeye başladı. CNN'in haberine göre, sözde DEAŞ "halifeliği" bir noktada Irak ve Suriye'de 8 milyondan fazla nüfusu olan bir bölgeye hakimdi. Ancak küresel DEAŞ'la mücadele koalisyonu halifeliği yerle bir etti. Halifelik yıkılmış olsa da El-Mevla'nın güdümündeki teröristler hala bölgede aktif. Terör örgütünün hücrelerine yönelik operasyonlar hala sürüyor.

Bakan Soylu'dan terörle mücadele açıklaması

 

İran'da 10 günlük kapanma kararı

 

Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni dönem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)