BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan o akademisyenlere tepki----

Davutoğlu'ndan o akademisyenlere tepki

Davutoğlu'ndan o akademisyenlere tepki
14 Ocak 2016 - 11:32 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ta yaptığı konuşmada bildiriyi imzalayan akademisyenlere tepki gösterdi

TÜBİTAK’ta saat 10.30 sıralarında yapılan tanıtımda konuşan Başbakan Davutoğlu, ilk başta saldırıların hepsini lanetledi.
 
Davutoğlu, insanlığın düşmanı olan teröre karşı birlikte mücadele etmenin zaruret olduğuna vurgu yaparak, “Terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Terörün beslendiği kaynakları da birer birer kurutacağız" dedi.
 
 “Niteliksel bir sıçramaya ihtiyacımız var” vurgusu yapan Davutoğlu, işlerinin çok kolay ve aynı zamanda zor olduğuna işaret ederek, çok sağlam bir özgüvenle Türkiye’nin önüne daha büyük hedefler koyduğunu vurguladı. Davutoğlu, “Önümüzdeki sürecin ciddi zorluklar taşıdığını biliyoruz. Niteliğe yoğunlaşmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.
 
Özellikle reel sektörle ilgili dönüşüm programında teknolojiye vurgu yapan Davutoğlu, konuşmasında 2002 yılından bu yana yapılanlar ve 2023 hedeflerini anlattı.
 
AR-GE ile ilgili yapacaklarını sıralayan Başbakan Davutoğlu, akademisyenlerin imzaladığı bildiriye de tepki gösterdi. Davutoğlu, 5 aylık bir bebeğin de öldüğü çatışmalarla ilgili akademisyenlerin böylesine bir bildiriye imza atmalarının üzüntü verdiğini ifade ederek, özetle şunları söyledi: “İnsanlık onurunu aziz biliyoruz. Bu bildiri fikir özgürlüğü kapmasında değerlendirilmesin. Bu ülkenin kaynaklarıyla okumuş öğretim üyelerimizin ülkemizi karalayan bir bildiriye imza atmalarını yadırgıyorum. Bizler terörle mücadele ederken ülkenin bütün meselelerine sahip çıkması gereken akademisyenlerin böyle bir bildiriye imza atmaları kabul edilemez. Bildiriye imza atan ABD’li akademisyenlere soruyorum  ABD belli yerlerde silah birikimi yapan gruplara nasıl davranırdı? Diyarbakır'da biri polis 6 vatandaşımızı katleden terör örgütüne imzaladığınız bildiride neden tek cümle ayırmıyorsunuz?"
 
Davutoğlu, AR-GE Reform Paketini açıkladı
 
Davutoğlu, "Demokratik yönetimin dışında hiçbir yönetimin veya örgütün Türkiye’nin hiçbir yerinde hüküm sürmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde istihdam edilecek temel bilimler mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmını, iki yıl süreyle devlet olarak biz karşılamaya başlıyoruz." dedi.
 
TÜBİTAK'taki AR-GE Reform Paketi tanıtım toplantısında konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
"Firmaların ortak proje yapmasını teşvik etmek amacıyla rekabet öncesi işbirliği projelerine destek sağlanacak. Bu firmalara hem gelir vergisi stopajı, damga vergisi istisnası, vergi ve sigorta indirimi gibi vergisel destekler sağlayacağız hem de diğer desteklerimizle önlerini açacağız. Üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerimize müjde olarak zikrediyorum.
 
Öğretim üyelerimizin bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerden gelir vergisi kesintisi yapılmasına son veriyoruz. Ayrıca üniversitenin bu gelirle ilgili yaptığı döner sermaye kesintisini de en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlandırıyoruz. Yani eskiden öğretim üyesi bu gelirin yaklaşık yüzde 54'ünü kazanabilirken artık yüzde 85'ini kazanabilecek ve üstelik gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)