BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Necdet Özel için izin yok ----

Davutoğlu'ndan Necdet Özel için izin yok

Davutoğlu'ndan Necdet Özel için izin yok
15 Ekim 2014 - 11:02 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında soruşturma açılmasına izin vermedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel hakkında, “siyasi demeç verdiği ve yargılamayı etkilemeye çalıştığı” iddiasıyla yapılan suç duyurusuna ilişkin soruşturma izni vermedi.

Orgeneral Özel, 2012'de bir gazeteye verdiği bir röportajda, “Devletimizin bekasının sağlanması, yasaların hâkim kılınması ve halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için KCK’nın yargı önüne çıkarılmasının hayati öneme haiz olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Bu sözlerin ardından aralarında Aydın Engin, Ahmet İnsel ve Gençay Gürsoy’un da bulunduğu bir grup aydın ve akademisyen, Yargıtay Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

DOSYA BAŞBAKANLIK'TA

Orgeneral Özel’in “siyasi demeç verdiği ve yargıyı etkilemeye çalıştığı” öne sürülerek Yüce Divan’da yargılanması istenmişti. Dosyayı inceleyen Yargıtay Başsavcısı Hasan Erbil, 2 yıl sonra soruşturma izni için dosyayı Başbakanlık’a göndermişti. Başbakan Davutoğlu, “soruşturma açılmasına yer olmadığı”nı belirterek talebi reddetti. Bu kararın ardından Orgeneral Özel hakkında soruşturma başlatılmayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)