BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan NATO ülkelerine sert çıkış----

Davutoğlu'ndan NATO ülkelerine sert çıkış

Davutoğlu'ndan NATO ülkelerine sert çıkış
13 Mayıs 2015 - 13:52 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, NATO ülkelerinin Suriye'de yaşananlara sessiz kaldığını belirtti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya daha önce dışişleri bakanlığı yaptığı dönemde katıldığını hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'nin bu buluşmaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı.

NATO ülkeleri çevresinde gelişen tehditleri vurgulayan Başbakan Davutoğlu, sınır güvenliğine her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, Afganistan'da güvenliğin sağlanabilmesi için Türkiye'nin NATO üyesi olarak üstlendiği sorumlulukları ve aldığı görevleri anımsattı.

SURİYELİLERE YARDIM

Dünyanın Suriye'de yaşananlara karşı seyirci kaldığını hatırlatan Davutoğlu, "Suriye'de 220 binden fazla kişi öldü, 12 milyon kişi evsiz kaldı. Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 5,6 milyar dolar harcadık. Diğer ülkeler ise toplamda 365 milyon dolar harcadı" diye konuştu.

"Ukrayna krizi de bize Avrupa’daki güvenliğin ne kadar kırılgan olduğunu gösterdi" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin IŞİD ile sınır komşusu olan tek NATO ülkesi olarak ne kadar kritik bir konumda olduğunu vurguladı.

IŞİD tehdidi karşısında başarılı olmanın ön koşulunun işbirliği olduğunu söyleyen Davutoğlu, bölgede güvenliğin sağlanabilmesi için benzersiz bir politika yürütülmesi gerektiğini söyledi.

İKİ GÜN SÜRECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, toplantı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le 20 dakikalığına basına kapalı bir görüşmede bir araya geldi.

İki gün sürecek toplantı boyunca Çavuşoğlu, konuk bakanlarla ikili görüşmeler de yapacak. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in de dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmeler yapması öngörülüyor.

Türkiye, NATO dışişleri bakanları toplantısına dördüncü kez ev sahipliği yapıyor. 1960, 1980 ve 1984 yıllarında İstanbul ve Ankara’da yapılan NATO Dışişleri Bakanları toplantısı 13 – 14 Mayıs tarihlerinde Antalya’da yapılıyor.

DAVUTOĞLU, JOHN KERRY İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i kabul etti.

Antalya Susesi Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen Davutoğlu ve Kerry görüşmesi, 45 dakika sürdü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)