BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan MHP açıklaması----

Davutoğlu'ndan MHP açıklaması

Davutoğlu'ndan MHP açıklaması
02 Temmuz 2015 - 23:25 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, "MHP kendi adayını çıkardı. MHP bize destek olmuş değil. MHP kendi çizgisinde yürüdü, biz kendi çizgimizde yürüdük" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İskele Sancak programında Mehmet Acet'in soruları cevaplıyor...

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ
7 haziran seçimleri yeni bir siyasi tablo çıkarttı. Biz anında bütün bu tabloyu doğru okuduk ve kendi aramızda istişareleri doğur olarak gerçekleştirdik ve hayata geçirdik. Olan şey sürpriz değil. İlk andan itibaren ülkeyi hükümetsiz bırakmayız dedik. Türkiye için gerekirse parti çıkarlarının önünde bir tutum alırız dedik. Şuana kadar hiç bir partinin iç işlerini karışmadık. Biz sadece burada kendimize güvendik. Partimizin çıkardığı adaya karşı partimize güvendik.

Biz ülkeyi hükümetsiz bırakmayız derken onlar ülkeyi hükümetsiz bırakacak senaryolar üzerine çalıştılar. Kılıçdaroğlu her partinin iç işlerine karışmaya başladı. MHP ise herkese rol biçmeye kalkıştı. HDP de aynı şekilde başka partilerinin ne yapacağını söylemeye kalkıştı.

"BAŞKANLIK İÇİN İKİ İSİM VARDI..."
Bazıları şunu bekliyordu; AK Parti tek başına iktidar olamayınca parti içinde bir karışıklık bekliyordu ancak durum görüldüğü gibi böyle olmadı.Biz adayı tespit ederken bile herkese sorduk ve o şekilde karar verdik. Meclis Başkanlığı için süreçte iki adayımız vardı. Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz'la da ayrı ayrı görüştüm. Son olarak ikisi ile birlikte görüştük ve karar verdik. Nabi Avcı, İsmet Yılmaz daha iyi bir isim dedi.

MHP bize destek olmadı. MHP kendi çizgisinde yürüdü.MHP bu süreçte bize değil CHP'ye mesaj verdi.

KOALİSYON MU ERKEN SEÇİM Mİ?
Ben bir şeyin olmayacağı üzerine siyaset yapmam. Siyasette ihtimalleri düşünmeyen bir yapı başarılı olmaz. Niyet neyse sonuç elbet ona gidecektir. Biz koalisyona başlarken olmasın diyerek başlamıyoruz. Kimle olur nasıl olur ne zaman olur bunları görüşmeler belirleyecek. Millet bize hükümet kur dedi, ben millete dönüp siz hata yaptınız demeyiz. Uzlaşılması gereken bir süreçteyiz, uzlaşma sağlanamazsa sonuç erken seçimdir ancak uzlaşamazsak bunun gerekçesi biz olmayız.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)