BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması----

Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması

Davutoğlu'ndan Dağlıca açıklaması
07 Eylül 2015 - 18:15 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaşanan gelişmeler üzerine Genelkurmay Başkanı ve ilgili bakanların da katıldığı toplantıda açıklamalarda bulundu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin, 7 Haziran seçimlerinin ardından, bilinçli bir şekilde dışarıdan ve içeriden odakların desteklediği eş zamanlı bir terörist saldırısı ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Terör saldırıları karşısında ülkenin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığından hiçbir zaman tereddüt göstermediklerini ifade eden Davutoğlu, "24 Temmuz'dan bu yana bütün güvenlik birimlerimize Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi şer mihraktan beslenirse beslensin terör örgütlerinin tümüyle tasfiyesi için kuvvetli bir siyasi iradeyle talimat verilmiştir" dedi.

Davutoğlu, terör saldırıları karşısında ülkemizin birliği ve beraberliğini koruma kararlılığını eylem ve söylemleri ile ortaya koyduklarını bildirdi.

Dağlıca'daki terör saldırısı
Davutoğlu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin şunları kaydetti:

"Güvenlik birimlerimiz, bugün itibarıyla sabahleyin özel komando birlikleri ve özel kuvvetlerle de takviye edilerek, derin vadide bulunan karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış ve dünkü çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir. Dün gerçekleşen operasyonlar, 2 Eylül'de başlamış ve 2 Eylül'den itibaren Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere dönük olarak çok kapsamlı bir operasyon yürütülmüştür. Burada hedef açıktır. Türkiye'nin her bir köşesinde her santimetrekaresinde kamu düzeninin ve meşru emniyet güçlerinin hakimiyetini tesis etmek... Yine hedef açıktır. Özellikle bu bölge itibarıyla söylüyorum, Yüksekova Kamışlı -Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti teminat altına alıp oradaki vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak. Hakkari ve civarında yürütülen bu operasyonlar, 2 Eylül'den bu yana kademeli bir şekilde ilerleyerekDağlıca bölgesine doğru adım adım gelinmiştir."

"O dağlar temizlenecek"
Teröre karşı el ele verilmesinin önemine dikkati çeken Davutoğlu, "Eğer bugün bu ateş karşısında biz el ele omuz omuza vermezsek, birbirimizle gereksiz hesaplaşmalar, gereksiz tartışmalar içine girmek gibi bir küçük hesabın içinde olursak, emin olunuz bu şehitlerin huzuruna çıkamayız. O dağlar, o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek. Bu ülkenin dağları, ovaları, yaylaları, şehirleri teröristlere terk edilmeyecek" diye konuştu.

"Bizi döndüremeyeceksiniz"
Türkiye'nin, terörle mücadeledeki kararlılığının süreceğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zor zamanlarda ayakta durmak gerektiğinde milleti sendeletmeye çalışanlar, eminim tarihte kendilerine layık görülen son derece zelil bir yere sahip olacaklar. Şiddete karşı, vahşete karşı, teröre karşı hep beraber mücadele ederken bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek durumundayız. Üçüncü mesajım, bu kara propagandanın odağı olan mihraklara, terör mihraklarına; ne yaparsanız yapın, terörle mücadelemizdeki kararlılığımızdan bizi döndüremeyeceksiniz."

Siyasi partilere çağrı
Siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Ülkemizin huzuru ve birliği için bütün partileri, teröre karşı omuz omuza vermeye ve aynı dili kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Terör saldırılarının arkasında itibarsızlaştırma çabasının yattığına dikkati çeken Davutoğlu, "Birileri, bu mayınlamayı, oradaki silah mevcudiyetini, silahlanmayı görmeyen birileri de oradan hareketle silahlı kuvvetlerimize, emniyet birimlerimize dönük olarak bir itibarsızlaştırma çabası içinde" dedi.

"Seçim demokratik şartlar içinde yapılacak"
Davutoğlu, Türkiye'nin terörer karşı kararlı yürüyüşünün süreceğini belirterek, "Demokrasiden hiçbir şekilde taviz vermeden, demokratik hukuk devletinin kurallarını, gereklerini her zaman en iyi şekilde yerine getirerek, terörle mücadelede kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

1 Kasım'daki seçimin hukuki şartlar içinde yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "1 Kasım'da Türkiye'de modern, çağdaş, demokratik bir ülkede bir seçim nasıl oluyorsa o şekilde olacak şartları oluşturmaya kararlıyız. Terörle mücadeleye devam edeceğiz ama 1 Kasım'da da seçim normal, hukuki, demokratik şartlar içinde yapılacak" dedi.

"Tarihten gelen kardeşlik en büyük gücümüz"
Terör örgütlerinin, Türkiye'ye yönelik hedeflerine ulaşamacağını bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Birileri bu ateş çemberinin içine Türkiye'yi itmek istiyorsa, özellikle bölücü terör örgütü, DEAŞ, DHKP-C gibi örgütler ve arkasındaki güçler Türkiye'yi de böyle bir kadere duçar etmek gibi bir planları varsa, bilsinler ki en büyük gücümüz, milletimizle bütünleşmiş emniyet birimlerimiz ve demokrasimizdir. Doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımızın, bu terör örgütünün zulmü, vahşeti, alçakça saldırıları karşısında milletin bütünlüğü içinde, güvenlik birimlerimize, devletimize sahip çıkacağına inanıyorum. Bu aidiyet bilincinin, tarihten gelen bu kardeşliğin, terörle mücadelede en büyük gücümüz olduğuna da inanıyorum."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zeynep 07 Eylül 2015 18:55

    Bugünkü ve son zamanlardaki şehitlerin tek sorumlusu , sizin açılım süreci ile verdiginiz tavizlerdir ki Cumhurbaşkanı bile Atv'de itiraf etti ama halen ''kardeşlik türküsü ''söylemekle ,vebalinizi başkasına atmakla bu işten sıyrılamazsınız !!