BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan AB'ye üç şehir önerisi----

Davutoğlu'ndan AB'ye üç şehir önerisi

Davutoğlu'ndan AB'ye üç şehir önerisi
28 Eylül 2015 - 07:56 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, maliyetini AB'nin karşılaması şartıyla Suriye'de yüzer bin kişilik üç şehir kurulmasını önerdi

Başbakan Davutoğlu, AB’ye Suriyeli mülteciler için Cerablus-Azez arasında 100 bin nüfuslu 3 şehir kurmayı teklif ettiklerini açıkladı.

Başbakan Ahlet Davutoğlu, ABD’deki temaslarını takip eden, bir grup gazeteciye gündemi değerlendirdi.

‘SURİYE’YE 3 ŞEHİR KURABİLİRİZ’

Davutoğlu, "Maddi taahhüt konusunda gelişme var mı, Almanya’nın Türkiye’de toplama kampı projesine nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

AB’den 1 milyar Euro’luk yardım teklifi oldu. “Fonlardan verelim” diyorlar. Bunu kabul etmek istemiyoruz. Bize katılım sürecinde zaten kendisini geliştirmek için verilecek olan parayı yardım gibi sunuyorlar. Biz Avrupa’ya Türkiye’de toplama kampı olmayacağını da söyledik. Bizde şu kapasite var; konteyner kent, hatta daha kalıcı bir şekilde Cerablus/Azez arası boşalsa y100’er bin kişilik 3 şehir kurabiliriz. Biz bunu Van depreminde kurduk. Maliyetini siz (AB) üstleneceksiniz, inşasını biz yapacağız. Türkiye’de toplama kampları gibi bir şeyi kabul etmeyiz. Bu insani de değil. DEAŞ ve rejim tehdidinden arındırılmış güvenli bölge çok önemli. Bu konuda bazı Batılı liderlerde Srebrenitsa travması var, “Ya Srebrenitsa gibi olursa ve biz burayı koruyamazsak” diyorlar. Ben de “Bu korkuyla bu kadar insanı ölüme mi terk edeceğiz?” diyorum.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)