BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu yüzlerine baka baka eleştirdi!----

Davutoğlu yüzlerine baka baka eleştirdi!

Davutoğlu yüzlerine baka baka eleştirdi!
19 Nisan 2016 - 13:45 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKPM Genel Kurulu'nda Avrupa'nın mülteciler için gösterdiği tavrı eleştirdi. Davutoğlu 'bu tavrı yadırgadım' dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu'na hitap etti.

AKPM Genel Kurulu'nda mülteci krizini değerlendiren Davutoğlu şu açıklamalarda bulundu.Bu konu ben dönem başkanlığı görevimi üstlendiğimde de vardı, hala devam ediyor. Avrupa kalbindeki krizleri de aşamıyor. Terör karşısında yek vücut olmalıyız.

KAPIMIZ MAZLUMLARA AÇIK

Bizim Suriye'deki mazlumlara kapımız sonuna kadar açıktır.Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hepimiz kayıp nesiiler riskinin farkına varmalıyız. Sığınmacı çocuklar için acil dersliklere ihtiyaç var. Düzensiz göç ortak sorunlarımızdandır.

BURAYA TAKDİR EDİLMEK İÇİN GELMEDİM

Dostlarımız maalesef külfet paylaşımında gereken sorumluluğu üstlenmemiş, bölge ülkeleri yalnız bırakılmıştır. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, Suriyeli kardeşlerimiz için yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan, takdir edilmek için bahsetmedim ve buraya da takdir edilmek için gelmedim.

AVRUPA'NIN KÖTÜ UYGULAMALARINI YADIRGADIM

Avrupa'ın Suriyeli mültecilere uyguladığı kötü uygulamaları gördük.Bu kötü uygulamaları çok yadırgadığımı ifade etmek istiyorum.

"AVRUPA KALBİNDEKİ KRİZLERİ AŞAMIYOR"

Biz sadece sorunun ciddiyeti, boyutları ve külfet paylaşımının önemine dikkat çekmek için bunları uluslararası kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu konu ben dönem başkanlığı görevimi üstlendiğimde de vardı, hala devam ediyor. Avrupa kalbindeki krizleri de aşamıyor.

"SURİYE SORUNUNUN KALICI ÇÖZÜMÜ SORUNUN KAYNAĞINA İNMEYİ GEREKTİRİR"

AB ile bir mutabakata vardık. Bu mutabakatın 3 önemli etkeni bulunuyor. Ege'de mülteci ölümlerinin durdurulması, düzensiz göçün durdurulmasıdır.

BİZ GÜVENLİ BÖLGEDEN YANAYIZ

AB ile vardığımız bu mutabakat uygulanırsa geçici çözümü bulmuş oluruz ancak kalıcı çözümü bulmak için sorunun kaynağına inmemiz gerekiyor. Kitlesel göç dalgalarını durdurabilmek için, insanların kendi ülkeleri içinde yaşayabilmeleri gerekmektedir. Biz, bunun için Suriye sınırı içinde krizin başından beri güvenli bölge oluşturulmasını savunuyoruz.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever20 Nisan 2016 00:40

    Yazik,kapilarina gidip yalvaracagina ac kapilari isteyen istedigi yere gitsin ,,,Kendini ifade etmek kadarda kendini kabul ettirmek onemli.....sen onlara yalvaracagina onlar sana yalvarsin......ama sizde kafa yok ki......

  • fatih islambul19 Nisan 2016 15:01

    HOCAM ONLAR BUNU İSTEMEZ AMAÇLARI ÜLKEMİZİ YAYIF DÜŞÜRMEK BİZ DEYİLDE YUNANİSTAN OLSAYDI ONLARA YÜZ MİLYON AVRO VERİRLERDİ BİZE ALTIMİLYAR AVRO İÇİN YAPMADIKLARI PİSLİK KALMADI.