BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Verdiğimiz sözlerin tamamını tuttuk----

Davutoğlu: Verdiğimiz sözlerin tamamını tuttuk

Davutoğlu: Verdiğimiz sözlerin tamamını tuttuk
08 Nisan 2016 - 11:56 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirdik'' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Reform Tanıtım Toplantısı'nda konuşuyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün itibarıyla hamdolsun, huzurunuzda gururla ifade ediyorum; 3 aylık vaatlerimizin ve seçim döneminde 81 vilayeti dolaşarak verdiğimiz vaatlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmiş olarak huzurunuzdayım.

''BAZILARI HAYA VE EDEP DUYGULARINI ÇİĞNEYEREK...''

Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları sadece ve sadece haya ve edep duygularını çiğneyerek, muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, yapmak, icra etmek, inşa etmek, ihya etmek bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer.

''G-20 ÜLKELERİ İÇİNDE EN HIZLI BÜYÜYEN 4. ÜLKE OLDUK''

Söz verdik yaptık diyoruz. G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen 4. ülke olduk. OECD ülkeleri içinde ABD'den sonra en fazla istihdam üreten ülke olduk. Bankacılık sektörünü sağlam bir zemine oturttuk.

Biz inanıyoruz ki 2016 yılı daha da bereketli bir yıl olacak. Kaos ve kriz bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacak. Türkiye'nin ilerlemesini sabote etmek isteyenler amaçlarına asla ulaşamayacak. Türkiye ekonomisini daha da büyüteceğiz ve vatandaşımızın refah seviyesini daha da yükselteceğiz.

Yılın ilk iki ayında mali disiplinden de taviz vermedik. Çok şüpheler beyan edenler oldu, 'Bu vaatler gerçekleşirken bütçe yükü ne olacak, bütçe açığı artacak mı, nereye gidiyoruz, acaba bunların hesabı mı yapıldı diye, soru soranlar oldu. Bilsinler biz hesap etmeden yola çıkmayız. Söz verdiğimizi de yaparız, hesabımızı da her gün en son noktasına kadar takip ederiz. Merkezi yönetim bütçesinde Ocak-Şubat döneminde 6,6 milyar Türk Lirası fazla, faiz dışı dengede ise 16,4 milyar Türk Lirası fazla verdik, elhamdülillah, bütçemiz bereketlendi. Çünkü biz milletimizin duasıyla yola çıktık."

Başbakan Davutoğlu, eş zamanlı olarak demokratik gelişme istikametinde reformlar yapıldığını ve yine eş zamanlı olarak kamu düzeninin sağlandığını belirterek, "Avrupa Birliği hedeflerimize yürüyoruz. Türkiye'nin yürüyüşünü kimsenin ve hiçbir gücün durdurmasına izin vermedik, vermeyiz Allah'ın izniyle. Türkiye, bütün negatif çabalara rağmen büyüme hedeflerinden, kalkınma hedeflerinden, demokrasi ve hukuk devleti hedeflerinden geriye doğru tek bir adım atmayacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Herkesi özellikle kadınlarımıza hürmette kusur göstermemeye davet ediyorum.Umarım ana muhalefet partisi lideri de bu tavsiyelerimizi dikkate alır ve icraatlarıyla gündeme gelir" dedi.

HAZİRAN'DA VİZELER KALKIYOR

Avrupa Birliği ile yürütülen görüşmeler sonrası vizelerin kalkacağını belirten Başbakan Davutoğlu, " Söz verdiğimiz gibi Haziran ayında Avrupa'ya vizeler kalkacak. Artık vatandaşlarımız Haziran ayında Avrupa'ya vizesiz seyahat edebilecekler." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)