BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu vasiyesitini açıkladı----

Davutoğlu vasiyesitini açıkladı

Davutoğlu vasiyesitini açıkladı
04 Haziran 2015 - 14:36 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu İstanbul'da gençlerle buluştuğu Haliç Kongre Merkezi'nde konuştu

Başbakan Davutoğlu İstanbul'da gençlerle buluştuğu Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmasında gençlere seslenen Davutoğlu "Size vasiyet olarak söylüyorum, eğer yurt dışına giderseniz, orada bir tek şehidimiz varsa, durun Fatiha okuyun, tefekkür edin." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul Haliç Kongre Merkezi'ndeki toplantıda konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;
 
"Gençler size vasiyetimdir"
 
Şimdi geriye doğru baktığımızda, bu 100 yıl nasıl geçti. Bu perspektifden baktığımızda, bizlerin dedeleri 1910'lu yıllarda, bir imparatorluğun ve cihan devletinin hakim olması için 7 düvele karşı savaştı. Size vasiyet olarak söylüyorum, eğer yurt dışına giderseniz, orada bir tek şehidimiz varsa, durun Fatiha okuyun, tefekkür edin.
 
Gençlik, işte bu dönemlerde boyun eğilmediği zaman gençlik olur. 1920'li yıllar, bir anlamda yeni bir gençlik hazırladığı düşünülen Adnan Menderes'e yapılanlarla, Türkiye darbeyle tanıştı.
 
"İlk yazım 5'inci sınıfta yayınlandı"
 
Benim ilk yazım, 5'inci sınıftayken gazetede bana ait olan bir köşede yayınlanmıştı. Bunu size söylerken, sizin için biçilen rollerde yaşlarınızı hesaba katmanız için söylüyorum.
 
Hocasıyla anısını anlattı
 
Bir keresinde bir hocam çok şaşırmıştı."bunu sen mi yazdın" diye yanıma geldi. İnanamadığını söyledi. Yazdığım da şuydu, "Ne olursam olayım, vatana millete hizmet eden biri olacağım"
 
Biz Büyük Doğu diyoruz, Diriliş nesli diyoruz. Ama var olan nesille, ideallerimiz arasında büyük fark vardı. Bazen bağımsız Türkiye derken, bazen Diriliş derken, hepimizin hedefi izzetli bir millet olmaktı. O dönemlerde, bunun ağır baskısını hissettik. Bütün dünya uyurken, 90'lı yıllarda bizim gençlerimiz ya dağlarda heba edildi, ya koalisyon zulmüyle ekonomik sıkıntılardan işsiz kaldıi ya da 28 şubatta ikna odalarında heba edildi. Arkadaşlar, kim olursa olsun, sizi ikna etmelerine izin vermeyin.
 
"Ne zaman gençlerle buluşsam..."
 
Ben hayatını akademisyen olarak kalmayı planlayan biriydim. Ama biliyorsunuz, baş danışmanlık, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık, ülkeme bu şekilde hizmet etmeye çalışıyorum. Ama ne zaman gençlerle buluşsam, hep amfide gibi, ders anlatıyor gibi hissediyorum.
 
"Bizim en büyük devrimimiz özgüven"
 
Size birinci tavsiyem, kişiliğinizle ilgili, özgüven sahibi olun gençler. Gençlik hiçbir zaman nesneleştirilmemeli, baskıyla şu veya bu ideolojiye ait olmamalı. Bizim sizden beklentimiz, özne olmanız. Bir özne olarak öne çıkmanız. Cumhuriyetin 100'üncü yılına giderken, arkamıza derin bir tarihi, önümüze ufku alıp geleceğimize yürüyeceğiz.
 
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)