BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Suriye Esad'sız düşünülmeli----

Davutoğlu: Suriye Esad'sız düşünülmeli

Davutoğlu: Suriye Esad'sız düşünülmeli
30 Eylül 2015 - 19:51 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu BM Genel Kurulu’nda konuştu.

Başbakan Davutoğlu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda liderlere hitap etti. Davutoğlu, "Suriye krizine çözüm arayanlar Suriye’yi Esad’sız olarak düşünmeli. Bu krizin çözümü siyasi geçiş süreci ile gerçekleşecektir Türkiye’nin yaklaşımı bu şekildedir. Bu tiran halkını varil bombalarıyla öldürmektedir. " dedi.

"Terörün hiçbir gerekçesi olamaz" diyen Davutoğlu, "Kınanmalıdır. Türkiye her tür terör ile mücadele etmiştir. Terörle mücadele çabalarımız bilinmektedir. IŞİD Suriye krizindeki boşluktan ortaya çıkmıştır." dedi.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sığınmacılar için bugüne kadar 8 milyar dolardan fazla harcama yaptık ve yüz binlerce çocuğa eğitim vereceğiz.

Uluslararası toplumun bir an önce  Esed zulmüne karşı somut adım atması ve Suriye halkını kurtarması gerekiyor. Esad rejimini destekleyenler bundan utanmalıdır. 

Yasa dışı mülteci olabilecek olan kişiler Ege Denizi’nde boğuluyor ve sayıları artıyor. Füzeler ayrım yapılmadan yapılan bombardımanlar IŞİD’in saldırılarından geçen kişinin sayısı 5 milyonu geçti. Özellikle çocuklar yardım bekliyor. Suriye krizine çözüm arayanlar Suriye’yi Esad’sız olarak düşünmeli. Bu krizin çözümü siyasi geçiş süreci ile gerçekleşecektir Türkiye’nin yaklaşımı bu şekildedir. Bu tiran halkını varil bombalarıyla öldürmektedir. 

Küresel mülteci farkındalık girişimi başlatılmasını istiyoruz. Suriye halkı sadece acı çekenler değil Filistin meselesi de devam ediyor. Filistin devleti nihayet bağımsız olacaktır. Mahmud Abbas’ın belirttiği gibi Filistin bayrağı Kudüs’te dalgalanacak ve hepimiz bunu kutlamak için orada olacağız. Kudüs kenti tüm insanlık için önemli.  Filistin ayrılmaz bütündür. Filistinlilerin bir arada yaşama hakkı tanınmalıdır. Gazze insanlık dışı ablukadan kurtarılmalıdır. Türkiye'nin Filistinlilerin ekonomik ve siyasi destek çabaları sürecektir.

"IŞİD, SURİYE KRİZİNDEKİ BOŞLUKTAN ORTAYA ÇIKMIŞTIR"
Terörün hiçbir gerekçesi olamaz. Kınanmalıdır. Türkiye her tür terör ile mücadele etmiştir. Terörle mücadele çabalarımız bilinmektedir. IŞİD Suriye krizindeki boşluktan ortaya çıkmıştır.

Çatışma bölgelerinden gelen 2 bin kişiyi engelledik. Her gün dünyada 20 binden fazla çocuk ölmektedir. Türkiye geçen Aralık'tan bu yana uluslararası işbirliğin önemini vurgulamıştır. Kuşağımız dünyada en yüksek sayıda mültecileri görmüştür. Bu kişilerin bir çoğu çatışma bölgelerinden gelmiştir. Giderek zaman tükenmektedir. Küresel göç ve kalkınma forumunda Türkiye en büyük paya sahiptir. Karmaşık insani gündemi kapsamlı şekilde yanıt üretmenin zamanı gelmiştir. Dünyada ilke olarak insani zirveyi gelecek yıl İstanbul'da düzenleyeceğiz. Çatışmalar nefretin yayılmasına neden olmaktadır. Burada etnik ve dini kökenlerden gelen kişilere yönelik ayrımcılık engellenmeli. Belli kültürlerin, dinlerin korunması gerekmekte. Bizi bölenleri engellemek istiyoruz.

Küştürel farklılıklar bizi zenginleştirir, nefretin önüne geçmeliyiz. Çatışma olabilir ama çatışmaları çözecek tek şey arabuluculuktur. Barış girişimleri için arabuluculuk yapılmalıdır. 

“KIBRIS’TA KALICI ADİL ÇÖZÜM BULUNMALI”
Balkanlar’da istikrar yönünde atılan adımları destekliyoruz. Türkiye tarihsel olarak bugün önemli role sahip olmuştur. AB üyesi olma çabalarımıza devam ediyoruz. Dikkatinizi adil, kapsayıcı ve kalıcı çözüm Kıbrıs çözümü için gösterdiğimiz çabalara dikkat çekiyorum. Adanın kalıcı çözüme ulaşmasını istiyoruz.

BM çok değişti ama değişiklik çok fazla kapsamlı olmadı. Bu kurumun kurucuları olarak herkesi tüm insanlığın onurunu ve güvenliğini koruması gerekmektedir. Bu görev daha kararlı adımların atılmasını gerekmektedir. Milyonlarca kişinin hayatı bu krizden etkilenmektedir.Bu da önümüzdeki kuşaklar BM’nin güvenirliğini sorgulayacaktır.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)