BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu o karikatürle ilgili sert çıktı----

Davutoğlu o karikatürle ilgili sert çıktı

Davutoğlu o karikatürle ilgili sert çıktı
15 Ocak 2015 - 10:20 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Belçika ziyaretinde önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Belçika'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Charlie Hebdo dergisinin karikatürlerinin Türkiye'de bazı gazete ve internet sayfalarında yayınlanmasını sert sözlerle eleştirdi.

Davutoğlu, "Basın özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hele hele bu bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan bir Peygamber'e, şahsiyete yönelik bir hakaret ise bu basın özgürlüğü değildir." dedi.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AÇIK TAHRİKTİR"

Şahsına gelebilecek bir hakareti dahi müsamahayla, sabırla karşılayabilecek olan insanlar, Hazreti Peygamber'e bir hakaret olduğunda, onu, o ölçüde karşılamayacağı açıktır. Hal böyleyken, Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygambere hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa burada bir tahrik vardır. Biz Hz. Peygambere yapılacak hakarete karşı çıkarız. Kimse bunu yapamaz.

"GÜVENLİK GÜÇLERİ TEDBİR ALIR"

Her Müslüman bu konuda hassastır. Tahrik varsa, hakaret varsa ortaya çıkabilecek güvenlik problemini önlemek için her türlü önlem alınır. Gelin bize saldırın gibi bir karikatür basarsanız güvenlik güçleri her türlü tedbiri alır. Bu baskı değildir. Hakaretin ne sonuç doğuracağı bellidir. Basın özgürlüğü ile hakaret alçaklığını yan yana koymayız.

"ZORBA ARIYORSA AYNAYA BAKSINLAR"

Cumhurbaşkanı’nın  tutumu doğru. Kim zulüm ederse onun karşısında dururuz. Paris katliamını yapan teröristler gibi suçludur. Bizim Netanyahu ve çevrelerinin düşündüğü gibi gocunduğumuz bir şey yok, tarihimizde antisemitizm yok.   Zorba arıyorlarsa aynaya baksınlar.

CİZRE’DE ÇOCUK ÖLÜMÜ

Cizre’de gerginlik yaratanlar provokatörlerdir. Cizre'de hayatını kaybeden çocukla ilgili, burada net olarak ifade etmek istiyorum; bunun, herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)