BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu o işyerleri için söz verdi----

Davutoğlu o işyerleri için söz verdi

Davutoğlu o işyerleri için söz verdi
14 Ekim 2014 - 07:51 www.finansgundem.com

Kobani eylemlerinde zarar gören 35 ilin STK temsilcileri ile buluşan Başbakan Davutoğlu o işyerleri için söz verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani eylemlerine sahne olan şehirlerdeki sivil toplum örgütleri ile buluştu. İşyerleri zarar gören tüm işadamı ve esnafın yaralarının sarılacağını belirten Davutoğlu, “En kısa sürede bu işyerleri eskisinden daha iyi hale getirilecek. Bakanlar bölgeyi gezip zararları tespit edecek” dedi.

Başbakan Davutoğlu, TOBB’da gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, Kobani eylemlerinden zarar gören, Doğu ve Güneydoğu’daki 35 ilin STK temsilcileri de yer aldı. Eylemlerde tahrip edenlerin Türkiye’deki ekonomik kalkınma projelerini hedeflediklerini dile getiren Başbakan Davutoğlu, “Doğu’ya 85 milyar TL, Güneydoğu’ya 81 milyar TL’lik kamu yatırımı yaptık. Doğu’da 14, Güneydoğu’da 8 havalimanı inşa ettik. Bunlar, bölgeye nasıl bir perspektifle baktığımızın işareti. Bu kalkınma hamleleri devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

‘BİR DAHA KİMSE VANDALİZME CESARET EDEMEYECEK’

“İş dünyamızı, esnafımızı, sendikalarımızı birbirine selam vermeye, kucaklaşmaya çağırıyorum” diye seslenen Başbakan Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Yolda gördüğünüz kardeşimize selam verin. İşyerleri tahrip edilen kardeşler, yarın işyerlerinde çalışmaya başlayınca komşularına selam versinler. Hangi etnik kimlikten olursa olsun selam verin. Zarar gören işyerleri, kamu binaları en kısa zamanda daha iyi şekilde ihya edilecek. İşyerleri, eskisinden daha iyi hale getirilecek. Kamu otoritesi ve düzeni, bir daha sarsılmayacak şekilde güçlendirilecek. Bir daha kimse böyle vandalizme cesaret edemeyecek. Vatandaşın zararı karşılanacak. Doğu ve Güneydoğu’yu adım adım gezeceğiz. Tüm bakanlarımızla şehirleri gezip zararları tespit edeceğiz.”

‘HER ŞEHİR İÇİN BİR RÜYAM VAR’

Kalkınmada İstanbul ve Diyarbakır, İzmir ile Van arasında fark olmayacağını söyleyen Başbakan Davutoğlu, “Hedefler, vandalizme feda edilmeyecek. Bölgedeki her ille ilgili rüya görüyoruz. Mardin, Venedik gibi turizm merkezi; Şırnak ihracat merkezi; Hakkâri dağ turizmi merkezi; Van İzmir gibi olsun. Diyarbakır ticaret, finans ve kültür merkezi olsun. Urfa, inanç ve kültür merkezi olsun. Adıyaman ve Malatya ticaret ve sanayi merkezi olsun, Bitlis’teki kültür miraslarını herkes görsün, Bingöl’ün suyunu herkes tanısın. Bu hayalleri yıkmaya çalışanlar utansın” dedi.

‘HİÇBİRİNİ UNUTMAYIZ’

Davutoğlu, Batman'ı unuttuğunu fark ederek, "Batman ve Siirt de enerji merkezi olacak” dedi. Kayseri ne olacak sorusuna da “Hiçbirini unutmayız” yanıtı verdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)