BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Kayıtdışına önlem paketi geliyor----

Davutoğlu: Kayıtdışına önlem paketi geliyor

Davutoğlu: Kayıtdışına önlem paketi geliyor
25 Eylül 2014 - 15:15 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakan Şimşek'le görüştükten sonra ekonomiye yönelik açıklamalarda bulundu

Davutoğlu, "Yıl sonuna kadar kamuda tasarrufla ilgili önemli adımlar atacağız. Devlet ve kamu yönetiminin tasarrufa dönük israftan kaçınan bir strateji belirlemesi önemli" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Devlet Malzeme Ofisi'nde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan Davutoğlu, kayıt dışı ekonomiyi engelleyeceklerine ilişkin açıklamalarda bulunarak "Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü faaliyeti bu anlamda denetim altına almayı ve mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, ayrıca yeni gelir vergisi kanun tasarısının son aşamaya geldiğini belirterek "Ekim ayında en geç kasım ayında Kayıt Ekonomi ile Mücadele Stratejimizi açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

"KAYIT DIŞI EKONOMİ KALMAYACAK"

İlgili bakanlıkların son dönemde zaruret ile yöneldikleri kiralama konusunda ve kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde kapsamlı tedbir düşündüklerini açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti: "Taşıt kiralanmasından bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü faaliyeti bu anlamda denetim altına almayı ve mümkün olduğu kadar kamu taşıtlarındaki sayısal artışın, kamu binalarındaki kiralanma bedellerindeki artışların ciddi şekilde aşağı çekilmesi ve o alın teri ile gelen vergi gelirlerinin en doğru yerde en verimli şekilde kullanımının sağlanması için de iki ayaklı projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bir taraftan kayıt dışı ekonomi kalmayacak şekilde bir strateji diğer taraftan kamuda israfları minimize edecek ve kamunun elindeki atıl bütün kapasiteyi, atıl kapasiteden kasıt belki bir ay kullanılan sosyal tesisler, cumhurbaşkanımızın başbakan olarak verdiği ilk talimatlardan biri milletvekili lojmanlarıydı. Önümüzdeki dönemde kamunun elindeki bütün mal varlığının en şeffaf ve en eski tabirle idareli ekonomik şekilde kullanılması için elimizden geleni yapacağız"

"DEVLET ŞANS OYUNLARI ALANINDAN TÜMÜYLE ÇEKİLMELİDİR"

Devletin belli alanlardaki özelleştirme konusunu bugün yapılan toplantıda kapsamlı şekilde ele aldıklarını söyleyen Davutoğlu, devletin belli alanlardan çekilmesinin bir zaruret olduğunu ifade ederek "Devlet şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir. Bunlar özelleştirme çerçevesinde milli piyango çerçevesinde başlatılmış olan çalışmalar, ileri aşamalara götürülecek. Özelleştirme bizim son dönemdeki kalkınmamızda çok ciddi bir kaynak sağladı" diye konuştu.

"GELİR VERGİSİNİ BİLİNÇLİ DÜŞÜRDÜK"

Yeni gelir vergisi kanun tasarısının son aşamaya geldiğini belirten Davutoğlu, "Dolaylı ve dolaysız vergiler arasındaki orantısızlığı giderecek tedbirler alacağız. Vergiler herkese eşit ve herkesten en uygun şekilde, onların üretim kapasitesini olumsuz etkileyemeyecek oranda. Gelir vergisi bizim dönemimizde düştü. Düşürüldü. Bilinçli olarak yaptık bunu. Bizim en düşük düşük girişimcinin elindeki sermaye birikimini arttırma niyetimiz var. Ama bir taraftan da kamusal alanda yapılabilecek reformlar içerisinde belli bir vergi düzeyini tutturmamız ve bunu adil ve eşit bir şekilde uygulamamız lazım" ifadelerini kullandı.

"TASARRUFLA İLGİLİ NİHAİ ADIMLAR ATACAĞIZ"

Başbakan Davutoğlu, önümüzdeki aylarda Kayıt Ekonomi ile Mücadele Stratejisini açıklayacağını duyurarak "Ekim ayında en geç kasım ayında Kayıt Ekonomi ile Mücadele Stratejimizi açıklayacağız. Yıl sonuna doğru da bütün bu çalışmaları tamamlayıp kamuda yapılacak tasarrufla ilgili de nihai bazı adımlar atacağız" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)