BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: İspatla istifa ederim----

Davutoğlu: İspatla istifa ederim

Davutoğlu: İspatla istifa ederim
16 Mayıs 2015 - 07:27 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Afyon mitinginde Kılıçdaroğlu'nun 'bin liranın altında 8 milyon emekli var' iddiasını ispata çağırdı

8 milyon emeklinin bin liranın altında olduğunu savunan Kılıçdaroğlu'nu iddiasını ispatlaması halinde istifa edeceğini söyleyen Davutoğlu, "İspat et, bir tek devlet evrakı ya da bir tek istatistik göster." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Afyon mitinginde konuştu. Davutoğlu'nun hedefinde yine muhalefet partileri vardı.

İNÖNÜ 27 MAYIS'TA NE YAPTI?

Dün ben, 'Adnan Menderes şehit edilirken, idama giderken CHP neredeydi?' diye sordum. Kılıçdaroğlu diyor ki: 'İnönü mektup yazmıştı.' Darbecilere mektup yazmayı iş zannediyorlar, iş. Biz, darbecilere mektup yazmayız, onların karşısında dimdik Afyonkarahisar'ın hisarı gibi dururuz. Mektup yazmışmış, bir tek kelam etti mi? Çıktı mı meydana? 'Bu ülkenin Başbakanını asamazsınız.' dediler mi? Hayır.

TEKRAR MEYDAN OKUYORUM

"Kılıçdaroğlu'na tekrar meydan okuyorum. Bana İnönü'nün yazdığı mektuptan bahsetmesin, çıksın bir mitingde '27 Mayıs darbesini lanetliyorum.' desin. İşte meydan burada. 'Bir daha bu darbenin olmaması için ne gerekiyorsa yapalım.' desin. Mesela bir çağrıda bulundum. Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda 27 Mayıs'ta Meclis'i toplayalım, Yassıada'da demokrasi mesajı verelim. Desin ki, 'Başbakan'a katılıyorum, orada hep beraber darbeye karşı duralım.' desin. Diyemez, diyebilir mi? Neden diyemez? Çünkü, bunların zihni darbeyle meşgul.

MHP'YE YANIT

MHP cevap versin' deyince hemen polemiğe başladılar. 'Biz o zaman çocuktuk ne cevap verseydik' diyorlar. Ya o gün için değil çıkın deyin bakalım '27 Mayıs Darbesini kim yaptıysa ona karşıyız' deyin. Hadi meydan burada.

Biz de kabul ederiz lafı çeviriyorlar 12 Eylül'de herkesi idam edildi bazıları biz hapisteyiz ama fikirlerimiz iktirarda bu anlamda Evren'e sahip çıktılar. Biz nerede olursa olsun darbelere karşı çıktık karşı çıkacağız.

BİZ MESCİD'İ AKSA'YA POSTALLARIYLA GİRENLE DOST OLMAYIZ SEN OL

Şimdi de soruyor: 'Bizim İsrail'de niye Büyükelçimiz yok?' Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba, başka bir yerde yaşıyor. Yani Mavi Marmara'dan haberi yok. Gazze'de katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksa'ya giren o siyonistlerden haberi yok, dönüp bize soruyor, 'İsrail'de niye Büyükelçimiz yok.' diyor. Be hey gafil, biz Mescid-i Aksa'ya postallarla girenle dost olmayız. Sen ol.

Miraç günü Mescid-i Aksa esaret altında olduğu müddetçe İsrail'e dost çıkmayacak. Kılıçdaroğlu, Suriye ile niye dost değiliz diyor. 12 milyon evsiz barksız kime dost oluyorsun.

Daha önce övgüler dizenler, daha önce bazı yayınlarla Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımıza geçiyor biliyor musunuz? Çünkü, biliyorlar ki AK Parti'den zalime dost olmaz, biliyor ki AK Parti 'dünya 5'ten büyüktür' diyor. İşte aramızdaki fark bu.

SEÇİME BİLE GİTMİYORUM

Bir aydır diyor ki "1000 liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var". Kılıçdaroğlu ya sayı saymayı bilmiyorsun ya dayak yemedin. O dayağı kast etmiyorum. Bin liranın altında 8 milyon emekli varsa bugün istifa edeceğim dedim. Yine Maraş'ta aynı yalanı söylemiş.  Kılıçdaroğlu yine diyor ki 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor. Toplam 30 milyon kişi. Milli gelir kişi başına 10 bin 400 dolar. Türkiye'de 4 doların altında yüzde iki kaldı. Bırakın aile geliri öğrencilerimize 330 lira öğrenci bursu veriyoruz. Çünkü matematik bilmiyor. İspat etsin istifa ediyorum bugün. Seçime bile gitmiyorum.

Bu adam yalancı. Yüzü kızarmıyor. Kendisine söyledim 'Yalan söylüyorsun.' dedim, 'İspat et.' dedim. 3 gün geçti aynı şeyi tekrar ediyor. İspat et, bir tek devlet evrakı ya da bir tek istatistik göster.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)