BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu: Çin aşısına güvenle bakamıyorum----

Davutoğlu: Çin aşısına güvenle bakamıyorum

Davutoğlu: Çin aşısına güvenle bakamıyorum
20 Aralık 2020 - 14:44 www.finansgundem.com

Davutoğlu "Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde, hele devletin kurumu bir aşı üretmişse ona karşı eleştiri getirme şansın olmadığı yerlerde, o aşının kendisinin test edilmesi de zorlaşır. Bu açıdan Çin aşısına çok güvenle bakamıyorum" dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çin'den gelen yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına güvenmediğini söyledi.

Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, "Bilimsel çalışmaya karşı tez de üretilebilir. Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde, hele devletin kurumu bir aşı üretmişse ona karşı eleştiri getirme şansın olmadığı yerlerde, o aşının kendisinin test edilmesi de zorlaşır. Bu açıdan Çin aşısına çok güvenle bakamıyorum. Çin bilimsel çalışmaları tekelinde yürüten bir ülke." dedi.

Davutoğlu, "Türkiye’deki iktidar sağlık sorununu da, sağlığın yol açtığı bu ekonomi konularını son derece kötü yönetiyor. Şeffaf değil, veriler güvenilir değil. Tarih veriyor işlemiyor. Tepki geldiğinde BionTech aşısına da bakacaklarını söylüyor. Nedense Çin’e dönük kayırmacı bir yaklaşım var." diye konuştu. 

Davutoğlu, "Türkiye gibi önemli ve merkez bir ülkenin bütün küresel güçlerle iyi ilişkiler geliştirmesini zaruri olarak görüyorum. ABD müttefik ilişkileri, AB standartlarında demokrasi ilişkileri, Rusya’yla komşu ilişkileri, Çin’le Asya stratejisi bağlamındaki ilişkiler aynı anda geliştirilebilir.  Bunda hiçbir sorun yok. Demokratik bir model içinde mi yönetilmek istiyorsunuz, yoksa otoriter rejimler mi?" ifadesini kullandı.