BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakDavos’un ekonomi yıldızı Abbot----

Davos’un ekonomi yıldızı Abbot

Davos’un ekonomi yıldızı Abbot
26 Ocak 2014 - 01:22 www.finansgundem.com

Avustralya Başbakanı Tony Abbot’un piyasa ekonomisini savunan sözleri, Güler Sabancı’yı çok etkiledi

Ekonomideki gelişmelerin masaya yatırıldığı, görüşlerin çarpıştığı Dünya Ekonomik Forumu’nun bu yıl en ilgi çekici isimlerinden biri de Avustrulya Başbakanı Abbot oldu. Tony Abbott Davos’taki konuşmasında, piyasa ekonomisinin ateşli bir savunucusu olarak uluslararası iş dünyasında gönülleri fethetti. Abbott, G-20 2014 Zirvesi’nin eylem planını anlatırken, “iş çevrelerini cesaretlendirerek büyümeyi sağlamak”tan yana çok net bir tavır koydu. Ve bu tavır, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı çok etkiledi. Etkiyi ise Meral Tamer kaleme aldı. İşte Tamer'in, Milliyet’teki köşesine taşıdığı o etki:

“Toplantı sonrasında karşılaştığımız Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da Abbott’dan etkilenmiş görünüyordu:

“Bizler piyasa ekonomisini Turgut Özal’la birlikte duymaya başlamıştık. Ben yıllardır Avrupa’da böyle bir lider görmedim; uzun zamandır özlediğimiz bir konuşmaydı. Abbott, piyasa ekonomisi dedi. Kâr etmek kötü bir şey değildir; iş dünyasının başarısıyla gurur duyulmalıdır dedi. Ülkeyi yönetenler olarak bizim görevimiz özel sektöre destek olmak, önünü açmaktır dedi. Küçük devlet, etkin devlet dedi...”

Abbott, kalkınmış ülkelerde krizden çıkma belirtilerinin görüldüğü bu dönemde, G-20 Zirvesi’yle iz bırakmak, büyümenin lokomotifini harekete geçiren lider olarak tarihe geçmek istiyor.
Şöyle bir düşündüm de Davos ahalisine “Kâr etmekten korkmamanız lazım” diyen bir siyasetçiyi doğrusu ben de hatırlamıyorum.”
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • senarist26 Ocak 2014 11:23

    bizim başbakanımızda güzel konuşuyor. o konuşurken kendimi aksiyon filmi içinde zannediyorum. beni çok etkiliyor

  • ekonomist26 Ocak 2014 04:39

    ayrıca banka ve basın yayın sahibi olanlar asla diğer hiç bir sektörde iş yapmayanlardan olmalıç bu konuda yasl düzenleme ve yapılanma şart

  • Borsacı26 Ocak 2014 02:03

    Rekabetin önünü açan lider bir numaralı liderdir. Tekellere tüyo veren lider gidicidir. Çimentoda rekabet var dünyanın en ucuz çimentosu bizde. Ama o kadar banka var arada rekabet yok. Hepsi eski kafa holding bankacılığı peşinde.