BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDavos bu yıl Türkiye’de!----

Davos bu yıl Türkiye’de!

Davos bu yıl Türkiye’de!
06 Şubat 2019 - 10:54 www.finansgundem.com

Borsa, finans ve girişim dünyasının dünyaca ünlü güçlü ismi Baybars Altuntaş, 18-19 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirilecek ‘dev buluşma’ Dünya Melek Yatırım Forumu’nu yazdı.

FINANSGUNDEM.COM

Küresel erken aşama yatırım ve sermaye piyasalarının Davos’u olarak kabul edilen Dünya Melek Yatırım Forumu, 18 ve 19 Şubat 2019’da İstanbul’da Swissotel The Bosphorus’ta toplanıyor. Özel özektör ve kamu işbirliğinin nasıl daha fazla geliştirilebileceğine odaklanacak olan bu yılki kongre, 23 ana oturuma ve 110 uluslararası konuşmacıya ev sahipliği yapacak. 82 ülkeden yüzlerce melek yatırımcının ve sermaye piyasalarının ana oyuncularının katılacağı kongrenin ikinci günü Küresel Fon Bulma Sahnesinde pek çok girişimci yatırımcılara sunumlarını gerçekleştirecek.

Bu yılki kongreye, Avrupa Melek Yatırım Ticaret Örgütü (EBAN), İspanya Yatırım Ajansı (ICEX), Ghana Kalkınma Bakanlığı, Ortadoğu Melek Yatırım Ticaret Örgütü (MBAN) ve Dünya Bankası IFC SME Finans Forumu güçlü delegasyonlarla katılım sağlıyor.

Türkiye’yi Gençlik ve Spor Bakanı Dr Mehmet Kasapoğlu’nun temsil edeceği Dünya Melek Yatırım Forumu’na en geniş kapsamlı katılımı ise Hırvatistan sağlıyor.

Hırvatistan’I bizzat Hırvatistan Devlet Başkanı Kolinda Grabar-Kitaroviç temsil ediyor. Kongrede bir konuşmada yapacak olan Hırvatistan Devlet Başkanı beraberinde oldukça güçlü güçlü bir heyetle WBAF 2019 için İstanbul’a geliyor. Aralarında Hırvatistan Ekonomi Bakanı, Hırvatistan Zagorje Kalkınma Ajansı, Hırvatistan Milli Takım Direktörü Zlatko Daliç ve Beşiktaş’lı ünlü Hırvat futbolcu Domagoj Vida’nın da bulunduğu 30 kişilik heyetle Hırvatistan bu yılki kongrenin en önemli ülkelerinden biri.

Kosovo’yı ise Kosovo’nın dijitital ekonomiye geçişinde büyük etkisi olan Kosovo Parlementa Başkanı Kadri veseli temsil ediyor. Kosovo Parlemento Başkanı’nın da heyetinde Kosovo İnovasyon Bakanı ve girişimcilikle ilgili birimlerin yetkilileri bulunuyor.

Makedonya da kongreye güçlü Kanunlardan sorumlu Devlet Bakanı Prof Zoran Sapuriç ve beraberindeki heyetle katılıyor.  Afrika’dan ise iki ülke göze çarpıyor. Gana Kalkınma Bakanı Dr Ibrahim Awal ve beraberindeki heyetle katılım sağlıyor. Kongre sırasında Dünya Melek Yatırım Forumu’nun Afrika Mastır Planı için Gana Hükümeti ve WBAF arasında bir ekonomik işbirliği anlaşması da imzalanacak.

Kongre programında ana oturumların yanı sıra Nasdaq Sohbeti de göze çarpan bir kısım. Dünyanın en büyük borsalarından Nasdaq’ın  Başkan Yardımcısı Carsten Borring, küçük işletmelerin halka açılmalarında takip edilmesi gereken adımları aktaracak.

Pazartesi öğleden sonra Avrupa Yatırım Fonu (EIF)’in özel bir masterclass’ı var. Kuracağınız ortak yatırım fonlarını nasıl modellemelisiniz ki, EIF te bu fona kaynak aktarsın. EIF’ın 90 dakikalık bu masterclass’ından sonra Dünya Blockchain Konsorsiyumu’nunun Başkanı Brad Bulent Yasar da 90 dakikalık bir masterclass verecek. Bloclchain tabanlı startup ve işlere yatırım yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini vak’a çalışmalarıyla aktaracak. Los Angeles’tan 3 kişilik bir ekip bu masterclass’I vermek üzere İstanbul’a geliyor.

Salı günü ise hem girişimcileri hem de yatırımcıları ilgilendiren 6 ayrı workshop var. Monte Carlo Yatırım Fonu Başkanı, Fransa Sophia Business Angels Network Başkanı, Singapur Marketing Holding Başkanı ve pek çok isim bu workshopları vermek üzere 19 Şubat Salı günü Swissotel İstanbul’da hazır bulunacaklar.

Pazartesi akşamı da Dünya Mükemmellik Ödülleri’nin resepsiyon ve gala yemeği yine Swissotel İstanbul’da gerçekleşecek. Geçen yıl Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov’un bizzat katıldığı ödül töreninde bakalım bu yıl hangi uluslararası isimler yerlerini alacaklar.

Tek söyleyeceğim şey şudur: Bu kongre için dünyanı dört bir köşesinden insanlar hem kongre bileti hem uçak hem de otel masrafı ödeyerek katılıyor. Siz de ayağınıza kadar gelen bu fırsatı bir şekilde değerlendirin. Kayıt bilgileri şu linkte mevcut: www.wbaf2019.istanbul

Baybars Altuntaş
[email protected]

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)