BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavos amacından sapıyor----

Davos amacından sapıyor

Davos amacından sapıyor
27 Ağustos 2020 - 12:01 www.finansgundem.com

Dünya Ekonomik Forum’u dikkatlerden kaçan riskleri aydınlatmada başarılı ancak bunu bir gösteri haline getirmekten kaçınmalı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Davos’un küresel pandemi tehlikesini tamamen gözden kaçırdığını söylemek yanlış olur. Ocak 2019’da gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu’nda katılımcılar tarafından okunan ve Harvard Küresel Sağlık Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan 20 sayfalık rapor, bugün bakıldığında daha da fazla önem arz ediyor.

Raporda, “şirketlerin risk analizlerinde nadiren değinilse de, pandemiler üzerine yapılan son çalışmalar, bulaşıcı hastalıkların ne kadar büyük ekonomik kayıp potansiyellerine sahip olduğunu gösteriyor” denmişti.

Bu tespit oldukça önemli olmakla birlikte, o yıl Davos’a katılanlar bu konuda herhangi bir önlem almadı. Muhtemeldir ki katılımcıların %99’u raporu okumadı. Perde arkasında yürütülen oldukça önemli çalışmalar olmasına rağmen, Davos son zamanlarda amacından saparak bir gösteri haline geldi.

Dünya Ekonomik Forumu, siyasilerin ve iş dünyasının liderlerinin, küresel eşitsizlik üzerine konuştuktan sonra davetlere katıldığı bir iş ağı oluşturma ve sponsorluk etkinliğine dönüştü. Nils Pratley The Guardian’daki yazısında “iş dünyasının lider isimleri” tanımlamasın bile oldukça fazla anlam ifade ettiğini söyledi. Pratley’e göre, finansal hizmetler endüstrisi ve çıkarları büyük oranda öne çıkıyor.

Korona virüs, önümüzdeki Ocak ayında yapılacak toplantının iptal olmasına neden oldu. Ancak Dünya Ekonomik Forum’u tüm yaklaşımını gözden geçirmek yerine, bu gösteriyi olabildiğince erken bir tarihte sergileme konusunda kararlılık gösteriyor. Forum, önümüzdeki yıl yaz aylarında gerçekleşecek.

Bütün bu gelişmeler ışığında bir değerlendirme süreci iyi olabilir. Böyle bir organizasyon için lüks bir kayak mekanı tam anlamıyla yanlış yer seçimi. Ve itibarını korumak için Dünya Ekonomik Forumu’nun, ne kadar sponsor ve ünlü isim çektiğine dair başarılarını sıralamaktan vazgeçmesi gerekiyor. İleriyi gören pandemi raporunun da gösterdiği gibi, Dünya Ekonomik Forumu dikkatlerden kaçan riskleri aydınlatma konusunda başarılı olabiliyor. Forum’un, gösteri yapma kaygılarından kurtulup bunların üzerine odaklanması gerekiyor.

Davos Zirvesi'ne korona düzenlemesi

 

Fed’den düşük enflasyona karşı yeni yöntem

 

George Soros Davos’da dünya liderlerine yüklendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)