BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDavid Solomon: New York’un küresel konumu kalıcı değil----

David Solomon: New York’un küresel konumu kalıcı değil

David Solomon: New York’un küresel konumu kalıcı değil
01 Aralık 2021 - 14:37 www.finansgundem.com

Küresel finans merkezlerinden biri konumunda olan New York yüksek gelir vergileri nedeniyle baskı altında. Goldman Sachs CEO’su New York’un alternatiflerinin de olabileceğine dikkat çekti.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Goldman Sachs CEO’su David Solomon, New York Şehri yöneticilerini küresel bir finans merkezi olarak konumlarının kesin olarak olmadığı konusunda uyardı. Solomon yüksek vergilerin, şirketler ve çalışanları için şehri daha az cazip hale getirebileceği konusunda uyardı.

Financial Times’ın Küresel Bankacılık Zirvesi’ndeki röportajında, Solomon, “New York bir yere gitmiyor” dedi ancak “herhangi bir kent merkezi için dünyada kalıcı bir yere sahip olduğu garanti edilemez” uyarısında bulundu.

Goldman Sachs CEO’su, “New York iyi alternatif seçenekler olduğunun farkında olmak ve kendisini fazlasıyla cazip kılmak için elinden geleni yapmak zorundadır. Günün sonunda teşvikler, vergiler, hayat pahalılığı belirleyici olandır” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre New York şehrinin yüksek gelirlilerin ne ölçekte vergi ödemesi gerektiği konusundaki tartışmalar sürüyor. ABD’nin finans merkezinde yaşayanlar yüksek gelirli nüfusun bir kısmı Florida gibi daha düşük vergili eyaletlere taşındı.

New Yorklular halihazırda ABD'deki en yüksek vergi oranlarından birini ödüyor. ABD'li bir düşünce kuruluşu Tax Foundation tarafından yapılan bir analize göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın en son düzenlemesi sonrasında eyalet sakinleri için en yüksek miktarda kazananların kişisel gelir vergisi oranı yüzde 66,2’ye yükselecek.

Solomon, Mart ayında dönemin New York valisi olan Andrew Cuomo'ya ve eyalet milletvekillerine, kurumsal ve bireysel vergi artışlarına karşı çıkan bir protesto mektubunu imzalayan yaklaşık 250 baş yöneticiden biriydi.

Yaklaşık 43.000 çalışanı bulunan Goldman Sachs’ın merkezinin New York'ta olmasına karşın, ABD bankası Biden'ın önerdiği değişiklikler kapsamındaki en yüksek vergi oranlarının yüzde 51,4 olacağı iki eyalet olan West Palm Beach, Florida ve Dallas, Teksas gibi bölgelerde genişliyor.

Solomon, diğer eyaletlerdeki genişleme politikalarına ilişkin "Bu esnekliğe inanıyoruz ve insanlara yaşamak istedikleri yerler açısından seçenekler sunuyoruz" dedi.

Goldman Sachs CEO’su röportajında ayrıca bu yıl genç bankacıların maaşlarının artmasına neden olan yukarı yönlü ücret baskısının da önünde sonunda hafifleyeceğini öngördü.

Solomon genç bankacıların şikayetleri ile ilişkili konunun ABD çapında çalışan ücretlerindeki artışla ilişkili olduğuna dikkat çekerek, “Burada Finans sektöründe gördükleriniz neredeyse her sektörde görülenlerle benzeri bir konumda. Bunun kalıcı olduğuna inanmıyorum” ifadelerine yer verdi.

CEO ayrıca Goldman'ın Biden yönetimi ile Pekin arasında artan jeopolitik gerilime rağmen Çin'deki genişleme planlarını da yineledi. Solomon, “Benim görüşüm şu şekilde: Bu ilişkide zorluklar olacak ve bu da Çin’de yer alacağımız ve almayacağımız belirli faaliyetler üzerinde kısa vadede etkili olabilir. Ama genel olarak konuşursak, 10 veya 20 yıllık bir bakış açısıyla, Çin'deki işletmemiz büyüyecektir” açıklamasında bulundu.

CEO'lar neden ayrılıyor?

 

Goldman’dan donanımlı çalışan yarışında izin hamlesi

 

Euro Bölgesi'nde imalat PMI hız kesti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)