BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavid Cameron'dan Türkiye'ye operasyon desteği----

David Cameron'dan Türkiye'ye operasyon desteği

David Cameron'dan Türkiye'ye operasyon desteği
27 Temmuz 2015 - 20:41 www.finansgundem.com

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Türkiye'nin DAEŞ'e ve DAEŞ hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum" dedi

Güneydoğu Asya turuna çıkan Cameron, Endonezya'ya giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile hafta sonunda telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Cameron, "Türkiye'nin DAEŞ'e ve DAEŞ hedeflerine yönelik eylemlerini artırmasının iyi olduğunu düşünüyorum. Terörle mücadelede işbirliği konusunda, özellikle de Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı savaşçıların durdurulması konusunda daha fazlasını yapabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

IŞİD üzerindeki baskının arttığını, bunun Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele konusunda yaptıklarından anlaşılacağını belirten Cameron, ülkesinin de IŞİD ile mücadele çabalarını arttırdığını söyledi. Cameron, "DAEŞ'i sıkıştırmak ve kısıtlamak için hep birlikte yakından çalışıyoruz. DAEŞ'in yok edilmesi gerektiğini her zaman söyledik ve bu amacımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Türkiye'nin Kürtlere yönelik eylemleriyle ilgili endişe duyup duymadığını" sorması üzerine, "Odağın DAEŞ'te olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bu adımları atması önemli ve bu yönde onları teşvik etmeyi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Cameron'ın bu hafta çıktığı Endonezya, Singapur, Vietnam ve Malezya temaslarının gündeminde, bu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra DAEŞ ile mücadele konusu da bulunuyor.

İngiltere Başbakanı'nın temaslarında yetkililerle, "İslami aşırılıktan kaynaklanan tehdidi gündeme getirmesi ve terörizmle mücadele için İngiltere'nin Güneydoğu Asya ülkeleriyle birlikte yapabileceklerini görüşmesi" bekleniyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)