BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatDavalarla başı dertte olan Allianz’da şok eden ayrılık----

Davalarla başı dertte olan Allianz’da şok eden ayrılık

Davalarla başı dertte olan Allianz’da şok eden ayrılık
21 Eylül 2021 - 15:42 www.finansgundem.com

Pandemi sürecinde başarısız fon yönetimi nedeniyle sigorta devi Allianz bir süredir ABD’de birçok davaya konu oldu. Grubun varlık yönetimine liderlik eden Jacqueline Hunt’ın Allianz’dan ayrılacağı iddia ediliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’deki fon yöneticilerine ilişkin yolsuzluk iddialarıyla mücadele eden sigorta şirketi Allianz, varlık yönetimi biriminin liderini kaybetme riskiyle karşı karşıya.

Financial Times’ın iki isimsiz kaynağa dayandırdığı haberine göre Allianz Global Investors(AllianzGI), Pimco ve grubun ABD’deki hayat sigortası işletmesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Jacqueline Hunt görevinden erken ayrılmak konusunda görüşmelerde bulunuyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturulan ve yatırım fonlarının düşük performansı nedeniyle çeşitli yatırımcı davalarına konu olan Allianz, zorlu bir dönemde liderlik kriziyle karşı karşıya kaldı.

Wall Street Journal’ın Pazartesi günü paylaştığı bir başka haberde de Allianz’ın kadro planlamasının “hızlandırılmasının” düşünüldüğü belirtildi. Allianz’dan yapılan bildiride yönetim kurulu yapılandırmasında hızlandırma talebinin “ABD’deki Yapılandırılmış Alfa (davaya konu olan fon) meselesi nedeniyle şu anda belirli zorluklarla karşı karşıya olan varlık yönetimi bölümüyle ilgili” olduğu eklendi.

FT’nin haberine göre Hunt’ın ayrılmasıyla ilgili görüşler aylar öncesinden başlamıştı. Hunt konuyla ilgili yaptığı açıklamada sigorta şirketinden ayrılmasının Allianz’ın Yapılandırılmış Alfa fonları konusunda ABD’deki gelişmelerle ilişkilendirmenin yanlış olacağını belirtti. Hunt konuyla ilgili daha ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı.

Haberlerin yayılmasının ardından Allianz hisseleri DAX Endeksi’nde geçtiğimiz günü %3,6 düşüşle kapattı. Sigorta şirketinin hisseleri an itibariyle %2,2’lik yükselişle kayıplarının bir kısmını toparladı.

Allianz’ın davalara konu olan fonları korona virüs salgını öncesinde 13 milyar euroluk varlığı yönetiyordu. Fonlar pandemiyle birlikte şiddetli bir satış dalgasına maruz kalarak geniş çaplı kayıplar verdi. Arkansas Öğretmen Emeklilik Sistemi'nin AllianzGI'a açtığı davadan elde edilen materyallere göre fonlar piyasadaki volatiliteye karşı pozisyon almıştı ve Şubat 2020’deki sert düşüşlerde bu sebeple ciddi kayıplara uğradı.

Allianz geçen ay yaptığı bilanço öngörüsünde, Yapılandırılmış Alfa fonlarına yönelik dava talepleri ve düzenleyici soruşturmaları sonucunun bilançoları önemli ölçüde vurabileceğini söyleyerek bir kâr uyarısı yayınladı. Sigorta şirketi açıklama yaptığının ertesi günü Avrupa borsalarında yaklaşık 7 milyar euro kaybetti.

Sigorta şirketinin fonu nedeniyle kaybeden yatırımcılar Allianz’ın varlık yönetimi bölümünü yatırımcıları korumak üzere tasarlanan risk kontrollerinden vazgeçmekle ve ‘pervasız bir strateji’ uygulamakla suçluyorlar. AllianzGI’ın yasal bilanço bildirimlerine göre, firma geçen yılın mart ayında piyasalardaki kriz sürecinde iki fonunu %87 oranında gerilemesi nedeniyle tasfiye etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Allianz’dan Pazartesi günü yapılan açıklamada, yönetim kurulu değişikliğiyle ilgili kesin bir karar alınmadığını söylendi. Sigorta şirketinin yönetim kurulu planlarının 30 Eylül’deki toplantıda görüşülmesinin hedeflendiği belirtildi.

Allianz’a soruşturma

 

Allianz küresel borsalarda yüzde 10’luk düzeltme bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)