BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDASK 30 bini aşkın hasar ihbarının olduğunu bildirdi----

DASK 30 bini aşkın hasar ihbarının olduğunu bildirdi

DASK 30 bini aşkın hasar ihbarının olduğunu bildirdi
10 Şubat 2023 - 12:28 www.finansgundem.com

Türk Reasürans & DASK Genel Müdürü Selva Eren, Şu ana kadar taraflarına ulaşmış 30 bini aşkın hasar ihbarının işleme alındığını ve depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Merkez üs­sü Kahramanmaraş’ın Pazarcık il­çesi olan 7,4 büyüklüğündeki dep­rem, sadece bulunduğu noktada değil, bölge iller ve komşu ülke­lerden de hissedildi. Ve bu acı ger­çek, yaraların sarılma sürecinde en önemli kurumlardan biri olan Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nu (DASK) tekrar gündeme getirdi.

DASK, Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla 30 bini aşan hasar ihbar alındığını belirtti.

Türk Reasürans & Doğal Afet Sigortaları Kurumu Genel Müdürü Selva Eren, eksper görevlendirmelerine başladıklarını, depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesini gerçekleştirdiklerini belirtti. Eren hasar ödemelerini sürdürdüklerine dikkat çekti.

Eren, DASK'ın deprem TIR'ının ilk olarak Kahramanmaraş’a yerleşerek hizmete başladığını, diğer mobil ofislerin ise 13 Şubat itibarıyla faaliyete geçeceğini ifade etti.

10 Şubat itibarıyla biriken deprem fonlarının 23 Milyar TL seviyesinde olduğunu söyleyen Eren sigortacılık tekniği çerçevesinde bu tutarın üzerine eklenen reasürans koruması ile toplamda 117 milyar TL'lik ödeme kapasitesi olduğunu belirtti.

Macron'dan Türkiye'ye destek mesajı

 

KOÇ'lar enkazdan 84 can kurtardı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)