BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarya Dugina son yolculuğuna uğurlandı----

Darya Dugina son yolculuğuna uğurlandı

Darya Dugina son yolculuğuna uğurlandı
23 Ağustos 2022 - 16:16 www.finansgundem.com

Rusya'nın başkenti Moskova'da, bombalı saldırıda hayatını kaybeden Darya Dugina için cenaze töreni düzenlendi

Rusya'nın ünlü siyaset uzmanı ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerden Aleksandr Dugin'in kızı gazeteci Darya Dugina, Moskova'daki törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Arabasına düzenlenen bombalı suikastte hayatını kaybeden Darya Dugina için, Moskova'daki Ostankino Televizyon Merkezinde düzenlenen törene, Dugina'nın babası Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin ve yakınlarının yanı sıra ülkedeki bazı siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Dugin, kızının Rusya'yı çok sevdiğini, korkusuz olduğunu ve kendisini bir "savaşçı" olarak hissettiğini belirtti.

Dugin, "Darya, halkımız ve cephede olan Rusya için öldü. Bu cephe uzakta değil, burada, her birimizin içinde." ifadelerini kullandı.

Törende, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararıyla Darya Dugina'ya ölümü sonrasında verilen cesaret nişanı ailesine takdim edildi.

Olay

Rusya'nın tanınmış siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesindeki Odintsovo kentinin yakınlarında 20 Ağustos'ta infilak etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılmış, araca patlayıcı cihazın yerleştirildiği ve araç seyir halindeyken patlatıldığı belirtilmişti. Arabanın Aleksandr Dugin'e ait olduğu ifade edilmişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Dugina'nın bombalı saldırıyla öldürülmesinin arkasında Ukrayna özel servislerinin bulunduğunun tespit edildiğini bildirmişti.

Darya Dugina kim?

Dugina, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesinden 2015'te mezun oldu. Gazeteci olarak da bilinen 30 yaşındaki Dugina, "Uluslararası Avrasya Hareketi" sivil toplum kuruluşunda "siyasi gözlemci" olarak görevini sürdürüyordu.

Dugina, Rusya'nın kontrolü altına aldığı Ukrayna'nın Mariupol şehrine de giderek çalışmalar yapmıştı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Dugina'nın temmuz başında yaptırım listesine alındığını açıklamıştı.

Aleksandr Dugin kim?

Rus siyaset uzmanı, sosyolog ve filozof Aleksandr Dugin ise Uluslararası Avrasya Hareketi'ne başkanlık ediyor.

Neo Avrasyacılık akımını benimseyen Dugin, 2014 yılında Foreign Policy dergisi tarafından "Modern Dünyanın 100 Küresel Düşünürü" listesine dahil edilmişti.

Ayrıca, Dugin, 2010 itibarıyla ABD, Kanada ve Avrupa Birliği'nin yaptırım listelerinde yer alıyor.

Polodyak: Ukrayna’nın Dugina'nın ölümüyle bir bağlantısı yok

 

Dugin'in kızını öldürdüğü iddia edilen Ukraynalı suikastçi: Natalya Vovk

 

Rusya şokta! Dugin'e planlanan suikastte kızı öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)