BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDarty'i hangi Türk şirketi satın alacak----

Darty'i hangi Türk şirketi satın alacak

Darty'i hangi Türk şirketi satın alacak
26 Nisan 2013 - 10:27 www.finansgundem.com

Teknoloji marketleri dünyasında konsolidasyon olacağı söylenirken sektöre yakın bazı isimlerden çarpıcı bir bilgi geldi

Uzun bir süredir teknoloji marketleri dünyasında konsolidasyon olacağı söylenirken sektöre yakın bazı isimlerden çarpıcı bir bilgi geldi.
İddiaya göre 55 mağazasıyla cep telefonundan beyaz eşyaya kadar 68 bin ürün çeşidiyle Türkiye’nin pek çok yerinde faaliyet gösteren ve her yıl düzenli olarak büyüyen Evkur, Darty’nin Türkiye operasyonlarını satın almak üzere görüşmeler yapıyor.
Bugün Gazetesi'nden Murat Gülderen'in haberine göre, sektöre yakın kaynaklardan duyulan kulislerde satın alma işleminin bu yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Kâr edemiyordu İngiltere merkezli Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği zincirlerinden Darty PLC’nin başkanı Alan Parker, geçen aralık ayında “Türkiye’deki iştirakimiz hâlâ zarar etmeyi sürdürüyor. Türkiye pazarına bakarsanız, para kazanan çok az oyuncu var. Kâr havuzu hâlâ yok” açıklamasında bulunmuştu.
İzmir’den Türkiye pazarına giren ABD’li Best Buy da yerli firmaların rekabetine dayanamayıp 2011 yılında pazardan çıkmıştı. Şirketin Türkiye faaliyet iştirakini Türkiye’nin en büyük yerli teknoloji firması Teknosa satın almıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)