BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbecilerin planını Hakan Fidan bozmuş----

Darbecilerin planını Hakan Fidan bozmuş

Darbecilerin planını Hakan Fidan bozmuş
08 Mart 2017 - 08:40 www.finansgundem.com

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin başlama anları belirlendi. İstihbaratı alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay’a gitmesinin ardından cuntacılar, darbeyi erkene aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin istihbaratını Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) almasından sonrasından yaşananların detayları ortaya çıktı. Kara Havacılık'ta görevli bir pilotun, 15 Temmuz günü MİT'e gelerek, MİT Müsteşarlığı'na yönelik harekat yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine MİT yetkilileri konuyu Genelkurmay'a taşıdı.

FİDAN PLANLARI BOZDU
Önce MİT Müsteşar Yardımcısı ardından Müsteşar Hakan Fidan Genelkurmay Karargahı'na geldi. Darbe istihbaratını alan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Genelkurmay Karargahı'na gelmesinin ardından darbecilerin yaşadığı panik saniye saniye deşifre oldu. Darbenin ortaya çıktığını anlayan FETÖ'cü cuntanın darbeyi erkene çekmesi ve Ankara-İstanbul arasındaki temaslar iddianameye şöyle yansıdı

İlk talimat 19:58'de
14.00: Genelkurmay 2. Başkanlığı'nda yıllık terörle mücadele toplantısı gerçekleştiriliyordu.
17.00: Önce Genelkurmay 2. Başkan Yaşar Güler ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanı İhsan Uyar toplantı sırasında önlerine konulan not kağıtlarının ardından toplantıdan ayrıldı.
18.15: Karargahta MİT Müsteşarı ile Genelkurmay yetkilileri arasında darbe tedbirine ilişkin bir zirve gerçekleştirildi. Fidan toplantıda MİT'e yönelik saldırı istihbaratının "daha büyük bir planın parçası" olabileceği bilgisini verdi.
19.19: Fidan'ın uyarısı üzerine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlıkları, Jandarma ve sahil güvenliğe bilgi verdirerek Türkiye genelinde tüm askeri uçuşları yasakladığını bildirdi. Aralarında 7 helikopter ve 2 F16'nın da bulunduğu 33 askeri hava aracı yere indirildi.
19.25: İnsansız hava araçları ve Suriye sınırında görevli jetlere uçuş izni yeniden verildi.
19.26: Darbe girişiminin önemli isimlerinden biri olan Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in Özel Kalem Müdürü Bünyamin Tuner, darbe organizatörlerinden Genelkurmay Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün odasına gitti ve konuyla ilgili bilgi verdi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı savcıya verdiği ifadede o anlarda gördüğü Mehmet Partigöç için "yüzü kıpkırmızıydı" demişti.



HAZIRLANIN TALİMATI
Darbenin devlet tarafından öğrenildiğini anlayan cuntacılar, saat 03.00 olarak planladıkları darbeyi erkene çekti. Henüz Fidan, Genelkurmay Karargahı'ndan ayrılmadan Ankara'daki cuntacılar İstanbul'dakilere "Hazırlanın" talimatı verdi.
19.58: Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Geliştirme Teşkilat Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha, o sırada Akıncı Üssü'nde bulunan ve darbenin İstanbul ayağını organize eden Albay Muzaffer Düzenli'yi arayarak "Hazır olun, darbeyi erkene çekiyoruz" dedi.
20.00: Talimatı alan düzenli İstanbul'daki darbe hazırlık toplantılarına da katılan Binbaşı Murat Yanık'a konuyu iletti.
20.12: Darbeci general Mehmet Partigöç, darbenin harekat merkezi olan Akıncı Üssü ile irtibata geçerek son talimatı aldı. "Darbe başlasın" talimatı yeniden Muzaffer Düzenli'ye iletildi.
20.14: Albay Muzaffer Düzenli bu kez Binaşı Murat Çelebioğlu'nu aradı ve darbenin başlaması talimatı verildi.
Yeni Şafak

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ???08 Mart 2017 23:43

    plan uygulanmadan bozabilecek konumda olanlar, keşke bir insanımızın burnu kanamdan bu planları bertaraf etseydi .

  • He oyle olsun08 Mart 2017 22:46

    O gece ne cumhurbaskani nede basbakan hakan fidana ulasamadigini belirtti ve yine basbakan darbe ile ilgili ne hakan fidandan nede hulusi akardan tamin edici bir cevap alamadigini resmen acikladi simdi birileri kalkmis hala milleti keklemeye calisiyor pes valla yok gece 03 te olacakmis yok emir gelmis bir olayi muhakeme edemiyorsan sonrasini muhakeme et darbeci diye 50 bin personel ordudan atildi darbeye katilan 2 bin geriye kalan 48 bin fetoye ihanet etti herhalde ? ya daha binlerce soru var amma cevap verebilecek babayiğit yok bi soru daha özel kuvvetlere atilan basınç bombasi 50 tane askeri nasil öldürdü ? Emniyete ayni bombadan atildi kimse ölmedi ? Sonic patlama yaparak darbe yapan askeriyemi olur ? Askerligini yapan bilir tsk ülkedeki en planli ve disiplinli kurumdur ama o gece diyanetten bile pasif hateket etmistir . Meclisin ustunde 4 kez sonic patlama yaptiktan sonra sadece 1 tane gerçek bomba kullanildi . Kim ne anlatirsa anlatsin bu olayin gercegi mahsere kaldi ...

  • Yakup08 Mart 2017 14:16

    Kafasını kuma gömen gömsün, herşey gün gibi ortada, ordumuzun içine yuvalanmış fetöcüler sonlarının geleceğini bildikleri için darbe heveslisi başka gruplarla da bir olarak batının da desteğiyle bu işe kalkıştılar ama milletin tokatını öyle bir yerdiler ki felekleri şaştı, şimdi biran önce idam gelsin ve savaş koşullarındaki hukuk kuralları işletilerek idam cezası bu hain işgalcilere uygulansın...

  • doğru08 Mart 2017 10:55

    mit hergün yüzlerce darbe ihbarı alır kesin teyit olmadan cumhurbaşkanına bilgi verilmez.hakan fidanında genelkurmaya gidişi kesin teyit içindir..ayrıca hafızanızı bıraz geriye sarın .hükümetle fetönün arasının açılması ilk hakan fidanın atanmasıyla başladı..

  • sos08 Mart 2017 10:41

    peki bunu acıklamak için 6-7 ay neden bekledi 1 gün sonra çıkıp böyle böyle oldu deseydi ya yıldırım bile yandaş tv de akar ve fidanın açıklamaları beni tatmin etmedi dedi sonra susturdular bir daha o konuyu acan olmadı

  • GENÇ BAKIŞ08 Mart 2017 10:08

    hakan fidan ile Akar Genel kurmayda tedbir düşünürken, diğer kuvvet komutanları ne yapıyor? onlar moda da düğün hazırlıklarıyla meşguller... diyorum ya bu darbe girişimi soru işaretleriyle dolu, ancak er veya geç tarih gerçekleri ortaya çıkaracaktır.

  • ALİ08 Mart 2017 10:04

    hakan fidan biliyor, Genel Kurmay a gidiyor, erdoğan ın, yıldırım ın ve diğer kuvvet komutanlarının haberi yok, onlar düğünde eğleniyorlar... çocuk mu kandırıyorsunuz?

  • reis08 Mart 2017 09:11

    madem bilgisi dahilinde neden reisi ve başbakanı bilgilendirmemiş, eniştedenmi öğreneceklerdi, deli deli sorular?