BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbeci Sisi Türkiye'ye göz dağı vermeye çalışıyor----

Darbeci Sisi Türkiye'ye göz dağı vermeye çalışıyor

Darbeci Sisi Türkiye'ye göz dağı vermeye çalışıyor
10 Temmuz 2020 - 09:53 www.finansgundem.com

Hafter milislerini destekleyen, Mısır'ın darbecisi Sisi yönetimi, sınırda tatbikat başlattı. "Kararlı 2020" tatbikatının Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de gerçekleştireceği askeri tatbikatlara karşı gözdağı vermek için başlatıldığını iddia edildi.

Türkiye'nin sahaya inmesinden rahatsız olan ve ve ateşkes çağrısı yapan darbeci general Halife Hafter'in en büyük destekçilerinden Mısır, Libya sınırına dayandı. Mısır ordusu, Türkiye ve desteklediği meşru yönetime gözdağı vermek için Libya sınırında büyük bir tatbikata girişti. Tatbikata orduya ait hava ve deniz kuvvetleri de katılıyor.

Türk donanmasına misilleme
Al Jazeera'nın haberine göre; Mısır ordusunun, Libya sınırında başlattığı tatbikat, Türk Donanması tarafından Doğu Akdeniz'de belirlenen 'Barbaros', 'Turgut Reis' ve 'Çaka Bey' sahalarında gerçekleştirilecek olan geniş katılımlı tatbikatın basına duyurulmasından hemen sonra geldi.

Uluslararası televizyon Al Jazeera, Haziran ayı sonunda savaş ağası Hafter ve müttefiklerinin planını dünyaya duyurmuştu.

Paralı askerler konuşlandırıldı
Al Jazeera'ya bilgi veren Güneydoğu'daki Küfrah kentinden yerel kaynaklar, yabancı paralı askerleri taşıyan konvoyların pazar günü Ecdebiye kentine ilerlediğini bildirdi. Hafter milislerinin yayınladığı videoda, Bingazi ve Sirte arasındaki kente binlerce yabancı paralı askerlerin konuşlandırıldığı görülüyor.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EREN FİDAN10 Temmuz 2020 17:45

    libyanın ordusu zaten daha önce savaş görmemiş ve deneyimsiz. biz olmasak kaybederdi büyük ihtimalle. mısır ordusu zaten harabe. paralı askerlere dayadı sırtını ama paralı askere güvenmek ne kadar güvenli bilemem gari.

  • KERİM 10 Temmuz 2020 16:11

    KENDİ ASKERİ YOK GALİBA PARALI ASKERLERİ TOPLAMIŞ SONRA KİM VURDUYA GİDECEK GİBİ DURUYOR..PARA BULAMAZSA SONU HÜSRAN..

  • EKRİST10 Temmuz 2020 16:00

    1967 israil ve arap savaşlarından 5 ülke bir oldu 6 milyonluk israil e yenildiler.bizim karşımızda duracak mısır yoktur.bize savaş açar ise nato ya savaş açmış olur ki bunu asla yapamazlar.

  • ender10 Temmuz 2020 13:58

    kim la mısır,,ezer geçeriz.

  • YAVUZ SULTAN SELİM10 Temmuz 2020 10:55

    Dörtbir yandan dişlerini gösteremeye başladılar ancak geri atım atmamalıyız bu bir bağımsızlık ve özgürlük meselesidir. TÜRK PRANGAYA VURULAMAZ bunu tüm dünya biliyor ama sanırım tekrar hatırlatılması gerekecek..