BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbeci Komutan'ın duası: ‘Tayyip ölsün amin’----

Darbeci Komutan'ın duası: ‘Tayyip ölsün amin’

Darbeci Komutan'ın duası: ‘Tayyip ölsün amin’
11 Eylül 2016 - 09:42 www.finansgundem.com

Kurmay Albay Tanju Poshor’un Kosova’daki odasında yapılan aramada elle yazılmış ‘hıdrellez duası’ çıktı. “Tayyip ve Ergenekoncular ölsün, amin” yazan kağıtta darbeci komutanların da isimleri yer aldı.

Ankara Başsavcılığı tarafından FETÖ’cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir ayrıntı ortaya çıktı. Ankara Başsavcılığı, Poshor’un darbe girişimi öncesinde görev yaptığı Kosova’daki Barış Gücü Karargahı’nda (Kosovo Force-KFOR) arama yapılması için Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla NATO’ya talepte bulundu. Odasında arama yapılan Poshor’un bilgi-belge ve bilgisayar imajları alınarak yine Dışişleri aracılığıyla başsavcılığa ulaştırıldı.

HIDRELLEZ DUASI ÇIKTI

Poshor’un odasında bulunan belgeler arasında el yazısıyla yazıldığı görülen bir ‘hıdrellez duası’nın olduğu kağıt bulundu. Söz konusu kağıda ev çizildiği, yanında da bazı notların yer aldığı dikkat çekiyor. Poshor’un duayı Hıdrellez’in mayısta olması nedeniyle o ayda yazdığı değerlendiriliyor.

Hıdrellez duasında Poshor’un, ‘Tayyip ve Ergenekoncuların ölüşü’ yazdığı, her iki kısmı, çizgiye doğru getirip ve çizginin altına bir mezarlık görünümlü çukura işaret ediyor.

HAİNLERİN İSİMLERİ VAR

Poshor, Hıdrellez duasında Muhafız Alayı’ndan ve Genelkurmay’dan bazı darbecilerin isimlerini de yazdı. İsimlerin üst kısmına önemli anlamında yıldızlar çizen darbeci Poshor’un dua notunda, ‘Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tuğgeneral Uğur Şahin, Tümgeneral Mehmet Dişli, Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, Kurmay Albay Harun Karabulut, İhsan, Ömer’ gibi isimler yer aldı. Darbeci Poshor’un ayrıca başarı, makam ve mutluluk dileklerinde bulunduğu görüldü.

TRT BASKININI ORGANİZE ETTİ

Balyoz kumpasında da önemli rol üstlenen Poshor, Kosova’dan izinli olarak geldiği Ankara’da darbe girişiminde TRT’ye düzenlenen baskını organize etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)