BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbeci generallerin taleplerine ret----

Darbeci generallerin taleplerine ret

Darbeci generallerin taleplerine ret
15 Temmuz 2022 - 17:34 www.finansgundem.com

Hain darbe girişiminin ardından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli OHAL Komisyonu’na başvurdu, göreve iadelerini istedi. Komisyon darbeci generallerin başvurularını reddetti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, sözde yurtta sulh konseyi tarafından askeri birlik komutanlıklarına sıkıyönetim emri gönderilmişti.

Habertürk'ten Hasan Uğur Günaydın'ın haberine göre, o emrin ekindeki atama listesinde darbeci askerlerin yeni görevleri belirlenmişti. Sözde atama listesinde FETÖ’cü darbecilerin en üst rütbeli isimlerinden Akın Öztürk, Mehmet Partigöç ve Mehmet Dişli gibi isimler yer alıyordu. Her biri ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen o isimler, Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu’na başvurdu. Göreve iadelerini istedi. OHAL Komisyonu’ndan darbeci isimlere ret geldi.

OHAL KOMİSYONU REDDETTİ

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk, darbe girişimini yöneten isimlerin başında geliyordu. Darbe gecesine kadar Orgeneral rütbesi ile Yüksek Askeri Şura üyesi olarak görevindeydi.

Darbecilerin atama listesinde Genelkurmay 2. Başkanı olarak görevlendirilmişti. 15 Temmuz gecesi darbecilerin komuta merkezi Akıncı Üssü’ndeydi. Darbe girişimini yönettiği gerekçesiyle tam 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. TSK’dan ihraç edildi. Öztürk’ün tüm bunlara rağmen göreve iadesini talep etti. Öztürk’ün talebini, OHAL Komisyonu FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesi ile reddetti.

YURT GENELİNDEKİ TÜM EYLEMLERDEN SORUMLU

15 Temmuz gecesinin dikkat çeken isimlerinden birisi darbe girişimi sırasında Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı olan Tuğgeneral Mehmet Partigöç'tü. FETÖ'nün firari "TSK imamı" Adil Öksüz koordinesinde yapılan darbe hazırlık toplantılarına da katılan Partigöç'ün sözde sıkıyönetim direktifinin altında imzası bulunuyordu. Genelkurmay başkanı dahil tüm darbe karşıtı komutanların derdest edilmesini sevk ve organize etti. 15 Temmuz'da tüm darbeci birlik komutanlara “harekete geçin” talimatını verdi. Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından tutuklanan Partigöç de yurt genelindeki tüm eylemlerden sorumlu tutularak, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. OHAL Komisyonu Partigöçtü’nün göreve iade talebini kabul etmedi.

MEHMET DİŞLİ’YE RET GELDİ

Mehmet Dişli, darbe gecesine kadar Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz gecesi dönemin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a darbe tebliğini yapan isimdi. Dişli, Akın Öztürk ve Mehmet Partigöç gibi 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilmişti. OHAL Komisyonu’na göreve iade talebi ile başvurdu. Komisyon’dan Dişli’nin talebine ret geldi.

TSK'dan FETÖ'ye ağır darbe

 

Soylu: FETÖ'den 332 bin 884 kişi gözaltına alındı

 

15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir unutulmuyor

 

İş dünyasından 15 Temmuz mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz mesajında ekonomi vurgusu

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 15 Temmuz paylaşımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)