BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbeci albay Erdoğan'ın otelini araştırmış----

Darbeci albay Erdoğan'ın otelini araştırmış

Darbeci albay Erdoğan'ın otelini araştırmış
22 Nisan 2017 - 08:53 www.finansgundem.com

Darbe girişiminden önce Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın "Google" girip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı Grand Yazıcı Oteli'ni araştırdığı ortaya çıktı

Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı olan Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın 13 Temmuz Sabahı saat 05.21'de telefonundan "Google" girip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı Grand Yazıcı Oteli'ni araştırdığı ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasına yön verecek olan dijital veri incelemesi devam ediyor. Cuntacılardan ele geçirilen bilgisayar, tablet, cep telefonu, telsiz, CD, flaş bellek gibi dijital verilerden elde edilen suç niteliğindeki deliller, soruşturma dosyalarına da ekleniyor..

SABAH 05.21'DE İNTERNETE GİRMİŞ

Bu kapsamda Genelkurmay Karargâh iddianamesi şüphelisi ve başını Akın Öztürk'ün çektiği 38 kişilik Yurtta Sulh Konseyi listesinde 7'nci sırada bulunan Kurmay Albay Orhan Yıkılkan'ın cep telefonu da incelendi. Tutuklu Yıkılkan'ın, 13 Temmuz günü sabah saat 05.21'de telefonundan internete girerek "Google" arama moturundan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatil yaptığı Marmaris Grand Yazıcı oteli aradığı tespit edildi.

'DARBEYİ İLK O HABER VERDİ'

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan da itiraflarında darbe yapılacağını ilk kez Yıkılkan'dan duyduğunu anlatarak şöyle demişti: "Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve orgenerallerin tek tek alınacağını söyledi. 15 Temmuz öğleden sonra Albay Orhan Yıkılkan ile Tümgeneral Mehmet Dişli'nin odasına gittik. Dişli, darbe başladığında ilk önce Hulusi Akar Paşa'nın odasına kendisinin tek başına gireceğini, ona darbeyi tebliğ edeceğini, kabul ederse de darbe faaliyetinin başına geçirileceğini söyledi."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)