BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbe soruşturmasında 21 hakim ve savcı tutuklandı----

Darbe soruşturmasında 21 hakim ve savcı tutuklandı

Darbe soruşturmasında 21 hakim ve savcı tutuklandı
20 Temmuz 2016 - 01:04 www.finansgundem.com

Darbe girişimi soruşturmasında 21 hakim ve savcı tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 21 hakim ve savcı tutuklandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada ise 86 hakim ve savcıdan ifadesi tamamlanan 39 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 86 hakim ve savcı tutuklama talabiyle İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, 21 hakim ve savcının "Silahlı terör örgütüne üye olmak " suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Hakimlik 31 hakim ve savcı hakkında da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmederek serbest bıraktı.

Gözaltındaki diğer hakim ve savcıların mahkemedeki sorguları ise devam ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma
Öte yandan Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimine ilişkin haklarında soruşturma başlatılan ve ifade alınma işlemine başlanan 86 hakim ve savcıdan ifadesi tamamlanan 39 kişi daha tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Anadolu Adalet Sarayı'nda görev yapan 48 hakim ve savcının ifadesi Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcıları tarafından alındı. İfadesi alınan ve aralarında eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi Hakimi olan İbrahim Okur'un da bulunduğu 9 hakim ve savcı akşam saatlerinde tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Toplam 48 kişiye tutuklama talebi
9 hakim ve savcının ardından ifadesi tamamlanan 39 kişi "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Böylece tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen hakim ve savcı sayısı 48'e ulaşırken şüphelilerin hakimlik sorgusuna ilerleyen saatlerde başlanacak. Gözaltına alınıp adliyenin nezarethanesinde bekletilen 38 hakim ve savcının ise ifade işlemlerinin yarın başlatılması bekleniyor.

Hakim ve savcılara sorulan sorular
Öte yandan ifadesi alınan hakim ve savcılara sorulan sorulardan bazılarının, "Liseyi nerede okudunuz?", "Hangi üniversiteden mezunsunuz?", "Üniversite döneminde evde mi yurtta mı kaldınız?", "Çocuğunuz hangi okulda okuyor?", "Çocuğunuz cemaat okulunda okuyorsa bildiğiniz halde neden okuldan almadınız?", "Bank Asya'da paranız var mı?", "Bank Asya'da paranız varsa neden çekmediniz?" şeklinde olduğu öğrenildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)