BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbe girişimini 7 kişilik komite yönetti----

Darbe girişimini 7 kişilik komite yönetti

Darbe girişimini 7 kişilik komite yönetti
03 Kasım 2016 - 08:03 www.finansgundem.com

Savcılık darbe girişimine ilişkin kilit bilgilere ulaşmaya başladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Adil Öksüz" soruşturmasında çok kritik ayrıntılara ulaşıldı. Elde edilen bilgiler kapsamında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi için Adil Öksüz'le birlikte 7 kişilik bir ekibi görevlendirdiği belirlendi. Öksüz'ün bağlantılarını ve ABD seyahatlerini mercek altına alan savcılık, darbe toplantılarının 27 Aralık 2015'te başladığını ortaya çıkardı. Öksüz'ün Ankara'daki bu toplantıdan sonra 31 Aralık'ta ABD'ye gittiği 1 gün sonra da Kemal Batmaz'ın ABD'ye gittiği saptandı. Ancak bu seyahatlerde Batmaz'ın yanı sıra 5 kişilik bir ekibin de yer aldığı belirlendi.

DÖNÜŞ 13 TEMMUZ'DA

ABD ziyaretlerinin mayıs, haziran ve temmuz aylarında da sürdüğü tespit edilirken, Öksüz ve Batmaz'ın en son 11 Temmuz'da ABD'ye gittikleri dikkat çekti. Öksüz ve Batmaz'ın 13 Temmuz'da ABD dönüşü Atatürk Havalimanı'nda birlikte kaydedilmiş görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi. Görüntülere göre, uçaktan çıkan Öksüz ile Batmaz, kontrol noktasından ayrı ayrı geçiyor. Öksüz'ün çıkmasının ardından ise Batmaz iki bavuluyla peşine takılıyor. Batmaz'ın takip edilip edilmediğini anlamak için sık sık arkaya baktığı görülüyor. Savcılığın ikilinin son 18 yıllık seyahat verilerini incelediği Batmaz'ın Öksüz'den 2 yıl önce ABD'ye gidip gelmeye başladığı da ortaya çıktı. Kaynak Holding'e bağlı Kaynak Kağıt A.Ş.'nin eski Genel Müdürü emlakçı olarak kendini tanıtan Batmaz'ın FETÖ'nün darbe girişiminde üs olarak kullandığı ve Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın rehin tutulduğu 143'üncü filoda Öksüz'le birlikte darbeyi yönettiği belirlendi. Batmaz'ın Öksüz'ün muadili olarak değerlendirildiği soruşturmada 15 Temmuz gecesine ilişkin de çok konuşulacak görüntüler ortaya çıktı.

3. İSİM KRİPTO SANIĞI

Batmaz'ın yanı sıra 3'üncü sivil imamın da Harun Biniş olduğu belirlendi. Biniş'in eski TİB çalışanı olduğu ve devletin üst düzey yöneticilerinin mağduru olduğu kriptolu telefonların dinlenmesi davasının sanığı olduğu da ortaya çıktı. Batmaz ve Biniş'in darbe girişimi sabahı üste yakalanarak tutuklandıkları ve ifadelerinde Öksüz gibi "Arsa bakmaya gittik" diye savunma yaptıkları belirtildi. Binişli'nin cezaevine girdikten sonra saçlarını kestirip sakal bırakarak kendisini gizlemeye çalıştığı ancak bilirkişilerin "yüz eşleştirme" incelemesiyle gerçeği ortaya çıkardığı belirtildi. Harun Biniş'in darbe girişimine katılanlar arasında iletişimi sağladığı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın kabul etmesi durumunda da FETÖ elebaşı Gülen ile iletişimini sağlayacak kişi olduğu belirlendi.

12 ŞÜPHELİDEN 6'SI YAKALANDI

Soruşturma kapsamında Adil Öksüz'ün darbe toplantılarını yürüttüğü Ankara'daki 2 evi kiralayan ve kefil olan 5 kişi ile darbe toplantılarını düzenleyen 7 kişi olmak üzere 12 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. Dün düzenlenen operasyonla 6 kişinin yakalandığı, diğer 6 şüphelinin de arandığı kaydedildi.

FETÖ'CÜ KOMUTAN BATMAZ'A SELAM VERİYOR

Darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Üssü yani 143. Filoda kaydedilen görüntülere Kemal Batmaz da giriyor. Saat 21.50'de kaydedilen bir görüntüde, koşarak koridorda ilerlediği görülen Batmaz'ın telaşlı olduğu, yanında da cuntacıların yer aldığı görülüyor. Cuntacılarla bir şeyler konuştuğu anlaşılan Batmaz, dönemin Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim ile de görülüyor. Bir karede ise Evrim'in Batmaz'a kafa selamı vermesi dikkat çekti. Orgeneral Akar, Evrim'in kendisine Fetullah Gülen'i kast ederek, "Sizi kanaat önderimizle görüştürebiliriz" dediğini ifade etmişti. Sabah

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)