BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDanske Bank nisan ayına kadar Fed'den 5 faiz indirimi bekliyor----

Danske Bank nisan ayına kadar Fed'den 5 faiz indirimi bekliyor

Danske Bank nisan ayına kadar Fed'den 5 faiz indirimi bekliyor
21 Ağustos 2019 - 09:11 www.finansgundem.com

Danske Bank analistleri 5 kez yapılacak faiz indiriminin 25'er baz puan olarak gerçekleşeceğini öngörüyor

Danske Bank analistlerine göre Fed, Nisan 2020'ye kadar faizleri 5 kez daha düşürecek. 

Fed, Temmuz ayında faiz oranlarını 25 baz puan düşürdü, ancak Başkan Jerome Powell tarafından yapılan açıklamada, indirimin yalnızca “döngü ortası bir düzeltme” olduğunu ifade edilmesiyle yatırımcıların yakın gelecekte daha fazla gevşeme umutları azalmıştı.

Powell, Temmuz'daki indirimin üç nedenin; yüksek ticaret belirsizliği, daha yavaş küresel büyüme ve enflasyonun % 2'nin altında kalması olarak gösterdi. Ancak, toplantıdan bu yana, ABD-Çin ticaret savaşı tırmandı ve piyasaların güveni daha da geriledi..

Powell’ın yorumlarına rağmen, Mikael Olai Milhoj liderliğindeki Danske Bank analistleri şimdi Fed’in önümüzdeki beş toplantıda 25 baz puan indirimi ile hızlı bir şekilde hareket edeceğine inanıyor ve Mart toplantısında hedef aralığın % 0.75-1.00 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

Analist notunda, “ABD dışındaki ekonomik göstergeler, sabit varlık yatırımları, sınai üretim ve perakende satışlar, 2. çeyrekte Alman GSYİH daralması ve beklenenden daha zayıf bir ZEW anketi ve Çin verileriyle zayıftı. ABD'de TÜFE enflasyonu son aylarda yukarı yönlü bir sürprize rağmen,
piyasaya dayalı enflasyon beklentileri düşük ve enflasyonun hızlandıracak nedenleri herhangi bir zamanda yakında görmek zor” denildi.

Notta, 50 baz puanlık ani büyük bir indirimin aşırı göründüğünü, çünkü tarihsel olarak, mevcut durgunluklar ve işsizliğin artması sırasındaki toplantılarda daha büyük indirimler yaşandığını belirtildi.

Piyasalar, Fed'in Eylül toplantısında ve muhtemelen yıl sonundan önce bir kez daha 25 baz puan faiz indirmeyi onaylamasını bekliyor

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)