BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanıştay'dan Atatürk kabartması kararı----

Danıştay'dan Atatürk kabartması kararı

Danıştay'dan Atatürk kabartması kararı
05 Mayıs 2014 - 00:46 www.finansgundem.com

Danıştay 10. Dairesi, devlet nişanlarından "Atatürk kabartmasını" kaldıran yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 5 Kasım 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Devlet Madalya ve Nişanları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in 6. maddesinde yer alan devlet nişanı, cumhuriyet nişanı, liyakat nişanı kısımlarında "T.C" ve "Atatürk" kabartması ibaresine yer verilmeksizin eksik düzenleme yapan 1 ve 3. maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Kararda, yapılan yönetmelik değişikliğinin incelenmesinden, nişanlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması "T.C" ibaresine yer verildiği ancak "Atatürk kabartmasına" yer verilmediğinin görüldüğü belirtildi.

Yönetmeliğin değişik haliyle uygulanması durumunda telafisi güç veya imkansız zararların doğması koşulunun oluşmayacağı vurgulanan kararda, bu nedenle yürütmenin durdurulması isteminin oy birliğiyle reddine karar verildi.

Danıştay 10. Dairesi, yönetmeliğin iptali istemini daha sonra esastan görüşerek karara bağlayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)