BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka'dan Türkiye'ye kara harekatı çağrısı----

Danimarka'dan Türkiye'ye kara harekatı çağrısı

Danimarka'dan Türkiye'ye kara harekatı çağrısı
11 Ekim 2014 - 15:21 www.finansgundem.com

Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede daha etkili rol oynamasını beklediklerini belirtti

Danimarka Meclis Başkanı Mogens Lykketoft, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede daha etkili rol oynamasını beklediklerini, kara harekâtının Türkiye liderliğinde Arap ülkeleriyle yapılması gerektiğini söyledi. Lykketoft "Batılı ülkeler kara harekâtına katılmaz" dedi.

Danimarka Meclis Başkanı Sosyal Demokrat Lykketoft, Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan 1,5 milyonun üzerinde mülteci kabul ederek, hiçbir ülkenin yapamayacağı bir fedakârlık yaptığını söyledi.

TÜRKİYE’NİN HAKKI ÖDENEMEZ
Meclisin açık kapı gününde makamında DHA'ya özel açıklamada bulunan Mogens Lykketoft, “Türkiye hiçbir ülkenin kabul edemediği kadar çok mülteciye kapılarını açarak büyük bir fedakârlık yapmıştır. Ben üç hafta önce Kobani saldırıları başlamadan sınırı ziyaret ettim. Türkiye çok büyük bir yük üstlenmiştir. Türkiye 1,5 milyondan fazla mülteci kabul etti. Son haftalarda bu sayı yaklaşık 200-300 bin daha arttı. Türkiye, Suriye ve Irak'tan gelen yardıma muhtaç mültecilerin kurbanı haline gelmiştir. Hakkı ödenemez. Suriye'ye karadan askeri bir müdahale olacaksa, Türkiye'nin liderliğinde Arap ülkeleriyle yani komşu ülkelerin katılımıyla olmalıdır. Batı ülkeleri kara harekâtına katılmamalıdır. Umarım sorunun çözümünde Türkiye daha etkili rol oynar. Bizim beklentimiz budur" dedi.

Mogens Lykketoft, batı ülkelerinin Türkiye'ye destek vermesi gerektiğini, ancak bunun kara harekâtında Türkiye'nin yanında yer alarak olmayacağını söyledi.  
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)