BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDanimarka'dan Microsoft'a kötü haber----

Danimarka'dan Microsoft'a kötü haber

Danimarka'dan Microsoft'a kötü haber
05 Mart 2013 - 07:56 www.finansgundem.com

Danimarka ABD’li bilişim devi Microsoft’a karşı ülke tarihinin en büyük vergi davasını açtı

Dava konusu vergiler Microsoft’un 2002 yılında 1.88 milyar dolar ödeyerek aldığı Danimarkalı yazılım şirketi Navision’la ilgili. Reuters’ın haberine göre, Danimarka’daki vergi otoritesi, Microsoft’u Navision’ın iş planı yazılımının haklarını, İrlanda’daki bir iştirakine değerinin altında satmakla suçluyor. Vergi otoritesinin, ismi Navision’dan Dynamics NAV’a çevrilen şirketin yazılım satışlarından doğan geçmiş vergileri ve faizini istediği belirtiliyor. Bu rakam 5.8 milyar Danimarka kronu, yani yaklaşık 1 milyar dolar. Danimarka’da kurumlar vergisi yüzde 25, İrlanda’da ise sektöre göre değişmekle birlikte yüzde 12.5’e kadar inebiliyor.
Reuters, ABD’li uluslararası şirketlerin ABD dışındaki kârlarının yüzde 43’ünün Bermuda, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda ve İsviçre gibi ‘vergi cenneti’ kabul edilen ülkelerden geldiğini yazdı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)