BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDanimarka Kraliçesi, dört torununun unvanını aldı----

Danimarka Kraliçesi, dört torununun unvanını aldı

Danimarka Kraliçesi, dört torununun unvanını aldı
29 Eylül 2022 - 08:40 www.finansgundem.com

Avrupa'nın tek hüküm süren kraliçesi ve kıtanın en uzun süre hizmet eden hükümdarı olan Danimarka Kraliçesi Margrethe, sekiz torunundan dördünün unvanlarını elinden aldı.


Saray, resmi gerekçenin, en küçük oğlu Prens Joachim'in dört çocuğunun daha normal bir yaşam sürmesine izin vermek ve Avrupa'daki diğer kraliyet ailelerinin monarşilerini zayıflatmak için benzer hamleleri takip etmek olduğunu belirtti.

Kraliyet sarayı, "1 Ocak 2023 itibariyle, Majesteleri Prens Joachim'in torunları yalnızca Monpezat Kont ve Kontes unvanlarını kullanabilecekler, önceki unvanları olan Danimarka Prensi ve Prensesi artık ortadan kalkacak" açıklamasını yaptı.

53 yaşındaki Prens Joachim'in iki evliliğinden dört çocuğu var: Nikolai, Felix, Henrik ve Athena, yaşları 23 ila 10 arasında değişiyor.

Kontes Alexandra: Bu birdenbire geldi

Saray, "Kraliçe Majesteleri, kararıyla, dört torun için, Kraliyet Evi'ne resmi bir bağlılığın sahip olduğu özel hususlar ve yükümlülüklerle sınırlandırılmadan kendi varlıklarını şekillendirebilmeleri için çok daha büyük bir çerçeve oluşturmak istiyor. Kraliçenin kararı, diğer kraliyet evlerinin son yıllarda farklı şekillerde gerçekleştirdiği benzer değişikliklerle uyumlu" ifadelerini kullandı.

The Guardian'ın aktardığına göre Prens Joachim'in en büyük iki oğlunun annesi Kontes Alexandra, Danimarka medyasına karar karşısında "şok" olduğunu belirtti ve "Bu birdenbire geldi. Çocuklar kendilerini dışlanmış hissediyorlar. Kimliklerinin neden ellerinden alındığını anlayamıyorlar" dedi.

Kraliçenin 54 yaşındaki Veliaht Prens Frederik'ten doğan diğer dört torunu unvanlarını koruyacak, ancak 2016'da alınan bir kararla sadece geleceğin kralı olan Prens Christian, reşit olduğunda maaş alacak.

Danimarka Kraliçesi'nin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Danimarka İstihbarat Başkanı 'gizli bilgileri sızdırmak'tan yargılanacak

Danimarka'da enflasyon 40 yılın zirvesinde

Danimarka Merkez Bankası, ECB'yi takip ederek faiz artırdı

Danimarka’da ev sahipleri yüzde 4’ten fazla zam yapamayacak

İngiltere'nin ardından Danimarka da göçmenleri Ruanda'ya gönderecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)