BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması----

Danimarka Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması

Danimarka Başbakanı'ndan Türkiye açıklaması
23 Ekim 2014 - 23:14 www.finansgundem.com

Danimarka Başbakanı Helle Thörning Schmidt, Türkiye konusunu bugünlerde AB’ye taşımanın abes olacağını söyledi.

İslam karşıtı yazar Lars Hedegard’a saldırıda bulunan şahsın Türkiye’de serbest bırakılmasıyla başlayan tartışmaların içine çekilmek istenen Başbakan Schmidt’e gazeteciler tarafından, Türkiye’ye karşı yaptırımda bulunulması için konuyu AB’ye taşıyıp taşımayacağı soruldu. Schmidt, “Bugünlerde yapılan AB toplantılarının konusu Türkiye değil. Türkiye’nin zanlıyı serbest bırakmasının bir yaptırımı olmalı ama bu konuyu şimdi AB’ye taşımak abes olur”dedi.

BİZ TÜRKİYE’NİN ÜYELİĞİNDEN YANAYIZ
Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard’ın, Türkiye konusunun AB’de tartışılması gerektiği görüşüne katıldığını ancak konuyu şu aşamada AB’ye taşımayı düşünmediğini belirten Başbakan Schmidt “Konuyu sadece AB komisyonunda Türkiye’nin üyeliği ele alındığı zaman gündeme getirebiliriz. O zaman Türkiye’nin yanlış yolda ilerlediğine dikkat çekeriz. Biz her zaman Türkiye’nin AB’ye tam üye olması gerektiğini söyledik. Ama bunu söylerken tabi ki bir başka Türkiye’den bahsediyoruz, bugünkü Türkiye’den değil. Türkiye, hukuk politikasını kendi yönetiyor. Bir ülke, suçlu bir kişinin iadesini istiyorsa o kişinin talepte bulunan ülkeye iadesi gerekir, Türkiye bunu yapmamıştır” dedi. 

Başbakan Schmidt bu açıklamaları ile, muhalefetteki Birlik Listesi ve aşırı sağ Danimarka Halk Partisi’nin, “Türkiye’nin AB ile ilişkileri tam olarak kesilsin, Türkiye’deki büyükelçimiz ve 7 NATO askeri geri çekilsin, Türkiye NATO’dan atılsın” gibi taleplerine de cevap vermiş oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)