BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka Başbakanı vizonlar için özür diledi----

Danimarka Başbakanı vizonlar için özür diledi

Danimarka Başbakanı vizonlar için özür diledi
27 Kasım 2020 - 16:48 www.finansgundem.com

Vizonların Cluster-5 virüsü taşıdığını ve aşıların vizonlara etki etmeyeceğini söyleyip yaklaşık 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararını alan Danimarka Başbakanı Frederiksen, aldığı karar için gözyaşı döküp özür diledi.

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da hükümet, mutasyona uğrayıp Cluster-5 virüsüyle beraber korona virüsün vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkması üzerine 4 Kasım’da, çiftliklerde yetiştirilen 17 milyon vizonun itlaf edilmesine karar vermişti.

‘Özür dilerim, birçok hata yaptım’

Geçtiğimiz gün Danimarka’da yayın yapan TV2’ye konuşan Başbakan Mette Frederiksen, vizonlar için gözyaşlarını tutamadı. Hükümetin Kovid-19 sürecini düzgün bir şekilde yönetemediğini kabul eden Frederiksen, milyonlarca vizonun katledilmesinden dolayı özür diledi.

Katıldığı programda gözyaşlarını tutamadığı görülen Mette Frederiksen, “Ortaya çıkan olaylardan sonra özür dilemek için bir nedenim olduğunu düşünüyorum. Bu durum için özür diliyorum, çünkü birçok hata yaptım” şeklinde konuştu.

'Yasal temele ihtiyaç olduğunu bilmiyordum'

Danimarka hükümeti, ülkedeki tüm vizonları öldürme kararının yasal bir dayanağı olmadığını açıklamış ve bunun için halktan özür dilemişti. Başbakan Mete Frederiksen, 'yasal temele ihtiyaç olduğunu bilmediğini' söylemişti.

Frederiksen, "Acelemiz olsa da bunun için yasal temele ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekiyordu. Ama bilmiyordum. Bunun için özür dilerim" demişti. Danimarka hükümeti bunun üzerine vizonların topluca öldürülebilmesi için yeni bir yasa hazırlamıştı.

Danimarka'da 15 milyon vizon Kovid nedeniyle uyutulacak

 

Danimarka’da vizon itlaf işlemi başladı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim güçlü27 Kasım 2020 17:59

    Allah belanızı versin ne istersiniz şu hayvanlardan bu kadarcık hayvandan ne kadar kürk çıkacak.. hapsediyorsunuz özür yok da öldürünce timsah gözyaşları sözde medeni avrupa kendilerine medeni başka her şeye canavar sizin hakkınızdan Allah gelir