BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Temmuz'da 75 baz puan faiz artırımına ihtiyaç var----

Daly: Temmuz'da 75 baz puan faiz artırımına ihtiyaç var

Daly: Temmuz'da 75 baz puan faiz artırımına ihtiyaç var
27 Haziran 2022 - 08:41 www.finansgundem.com

Fed'in temmuz ayındaki faiz kararının ne olacağı merakla beklenirken, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in Temmuz toplantısında 75 baz puan faiz artırmaya ihtiyaç duymasının muhtemel olduğunu söyledi. Ancak Daly, ekonominin beklediğinden daha fazla yavaşlaması halinde 50 baz puanlık bir artırımın da makul olabileceğini vurguladı.

Chapman Universitesi'nde konuşan Daly, "Şu anda 75 baz puanlık bir artırım bizim ihtiyacımız olan şey gibi görünüyor. Faizlerin yıl sonuna kadar yüzde 3,1'e kadar çıkarılmasını bekliyorum. Çünkü veriler enflasyonun tepe yapmadığına ve hane halklarını harcamak için hala ellerinden çok fazla tasarrufu olduğuna işaret ediyor" dedi.

Daly, "Ekonominin daha fazla daralması veya beklenenden daha geniş bir yavaşlama olması halinde 50-75 baz puan arasında bir faiz artırımı düşünülmesi makul görünüyor" ifadelerini de kullandı.

ABD'de rekor bağışları enflasyon vurdu

 

Fed üyesinden agresif Faiz artışı çağrısı

 

Ekonomideki riskler FED’in stres testlerinden daha zorlu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)